Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stół rozkładany do pokoju w bloku

Kasia_1982

Recommended Posts

Witajcie, poszukuję rozkładanego stołu do "dużego" pokoju w bloku. Zależy mi na tym, aby po rozłożeniu pomieścił 8/10 osób , a po złożeniu zgrabnie komponował się z resztą pokoju, nie zagracał (najprawdopodobniej będzie stał pod ścianą). Nie ma opcji na duży stół w kuchni, a jakiś porządny stół musi być, więc muszę jakiś znaleść.Są takie na allegro np, ale zależy mi na Waszych sprawdzonych propozycjach, modelach :) z góry dziękuję za pomoc

Świetny, napewno zmieści się w pokoju w bloku...

Czy ktoś ma jakieś poważne propozycje?

Ja będę miała, ale dopiero za ok.2 tygodni. Zamówiłam na Allegro, mój ma wymiary: 130x80 i rozkłada się na 210, ale można u nich zamówić dowolny rozmiar. Narazie ze współpracy jestem zadowolona, na moje kilkadziesiąt pytań odpowiadali miło i uprzejmie ;-)

Poszukaj w firmie KLOSE - model 4529-30 - złożony 95x165. Posiada 4 wkładki po 45 cm, co daje maksymalnie po rozłożeniu 340, na szynie synchronicznej, stoi na 4 nogach, ale przy rozkładaniu z nóg wyjeżdżają kolejne 2 pary i wówczas ma 8 nóg.

Jeśli nie ten, to jakiś z ich ekonomicznej linii OPTI Plus

pzdr

zebrix :)

Kasia my nasz stół kupiliśmy w jakimś stacjonarnym sklepie meblowym, to było chyba BRW, ale stół nie jest z ich oferty chyba. Jak dla nas idealny: złożony jest okrągły, ma metr średnicy, stoi na 1 grubej nodze. Można dokładać 4x50cm. Początkowo stał złożony maksymalnie, teraz jak jest nas nieco więcej;) mamy rozłożony na wymiar 100x150. Można tez było zamówić o średnicy 90 lub 80 cm.

Poszukaj, popytaj w sklepach meblowych w Twojej okolicy

ps. pewnie stoły owalne są mocno nie na topie ale kierowałam się względami praktycznymi (brak rogów=więcej ludzi usiądzie) oraz bezpieczeństwem (małe dzieci)

anna_2323 dziekuję Ci bardzo za odpowiedź, a mogłabyś wrzucić linka ? Może znajdę coś dla siebie

Wklejam linka, ja kupowałam wraz z krzesłami, ale sprzedają też same stoły. A najlepiej napisz jaki konkretnie stół Cię interesuje (wymiary), to dostaniesz wycenę i wszystko będzie jasne ;)

http://allegro.pl/nowoczesny-stol-4-krzesla-tanie-solidne-meble-i1308906765.html

ps. pewnie stoły owalne są mocno nie na topie ale kierowałam się względami praktycznymi (brak rogów=więcej ludzi usiądzie) oraz bezpieczeństwem (małe dzieci)

E tam nie na topie :) Też rozważam owalny stół, z tych samych powodów- jednak w bloku przeważają względy pratyczne :)

Właśnie obejrzałam :) O coś takiego by mi chodziło, żeby stał sobie pod ścianą taki mały stoliczek, z możliwością rozłożenia :) Tyle tylko, że mam problem z kolorem:/ U mnie w dużym pokoju są meble brązowo-czarne(wenge), ciemne - widzę, że u Ciebie podobnie chyba ( o ile monitor nie kłamie), mam też białą sofę. Szczerze mówiąc chciałabym odejść już od tego ciemnego brązu ale narazie nie mam takiej możliwości, meble muszą zostać, więc stół musi się jakoś wpasować. Jaki kolor byś radziła? Pytam , bo widzę podobne kolory u Ciebie troszkę :) dzieki za radę