Gość 20.02.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Ostatnio dzwoniłam na kilka adresów dotyczacych cyklinowania( chodzi o deski na podłodze, z których lakier sie juz troche starł) . W moim regionie usłyszałam średnio 15 zł za mkw. Ale co to jest to 15 zł? to jest robocizna? a lakier trzeba kupic samemu?i samemu potem sobie pomalować? Wiem, że mogłam spytac ale mi głupio było tym bardziej , że chodzi tylko o 20 metrów kwadratowych:)jak na razie Pomożecie?))) plis...Babette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 20.02.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Ostatnio dzwoniłam na kilka adresów dotyczacych cyklinowania( chodzi o deski na podłodze, z których lakier sie juz troche starł) . W moim regionie usłyszałam średnio 15 zł za mkw. Ale co to jest to 15 zł? to jest robocizna? a lakier trzeba kupic samemu?i samemu potem sobie pomalować? Wiem, że mogłam spytac ale mi głupio było tym bardziej , że chodzi tylko o 20 metrów kwadratowych:)jak na razie Pomożecie?))) plis...Babette a przepraszam , a ja skad mam o tym wiedziec ???? a na forum nie glupio pytac co mialo byc w cenie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 dobrze więc przepraszam. Babette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 23.02.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 witaj Babettejeśli budujesz lub remontujesz, nie może Ci być głupio pytać o wszystko, nawet o największą bzdurę. To TY wydajesz TWOJE pieniądze i MUSISZ wiedzieć, co w zamian dostaniesz. Ilość pracy nie ma tu znaczenia. Sensowna firma potraktuje klienta 20 m2 tak samo jak 200 m2, z innymi nie warto rozmawiać.W tym konkretnym przypadku jest to raczzej cena samego szlifowania parkietu.Jeśli chodzi o lakier i prace z tym związane, to na rynku jest tego bardzo wiele w bardzo różnych cenach i o różnych właściwościach. Mnie parkieciaż polecił np lakier znakomicie uwypuklający strukturę słojów drewna i wyszło super. Spytaj firmę co Ci polecą. Najprawdopodobniej po Twojej decyzji kupią lakier i położą na podłodze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 23.02.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Nie moge sie zgodzic ze stwierdzeniem ze rozsadna firma policzy za m2 tyle samo czy bedzie to 20 czy 200 metrów. Wlaśnie czym wiecej metrow tym powinno byc taniej i wedlug mnie tym wlasnie wyroznia sie rozsadna firma, gdyz sa to juz zdecydowanie wieksze pieniadze przy ktorych mozna i warto sie targowac. Oczywiscie warunki tego co cena obejmuje dotyczy zarowno 20 czy 200 metrow i nie ma sie tutaj czego wstydzic nalezy od razu to jasno ustalić. Np moja znajoma tez dala wycyklinowac sobie podloge + malowanie no i nie dogadala sie co do przybijania listew cokolowych. "Fachowcy" zapytali czy tez maja to zrobic ona odpowiedziala ze oczywiscie sadzac ze bedzie to juz w cenie a ewentualnie doplaci jakas niewielka kwote na przyslowiowa flaszke Tymczasem po zakonczeniu prac omal sie to sadem nie skonczylo gdyz panowie policzyli przybijanie listew po jakis kosmicznych cenach. Wiec podsumowujac wszystko powinno byc ustalone od A do Z a jak sie cos w trakcie przypomni to koniecznie nalezy ustalić cene a nie umawiac sie ze sie jakos dogadamy bo pozniej zawsze bede problemy, no chyba ze sie juz ekipe zna i sa sprawdzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 23.02.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Ode mnie fachowiec wziął 15 zł za cyklinowanie, listwy i lakierowanie 3x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts