mr6319 17.11.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Witam. Mam taki problem: Cytuję swój post z dziennika: A wszystko za sprawą tej cholernej rury z wodą. Ponieważ ma już jakieś 45 lat postanowliśmy ją wymienić. A że zgody na rozkopanie ulicy nie było to decyzja padła na zrobienie zasuwy (odcięcia wody) w linii mojego ogrodzenia. Koparka przyjechała i zabrała się do roboty. Rurka w ziemii odnaleziona i po jej linii zaczęliśmy kopać na wprost do wodociągu (tak nakazywała logika). Jednak tego co zobaczyliśmy niespodziewał się nawet sam BOB BUDOWNICZY, i żadna logika tego też nie ogarnia. Rurka po wyjściu spod mojego budynku sobie ot tak skręca i biegnie w siną dal. Gdzie - nikt nie wie. Nawet na planach wodociągów powinna iść prosto (czyli tam gdzie jej szukaliśmy), a nie w bok... http://foto0.m.onet.pl/_m/9cdfea71663e0304dd74c7e483434154,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/532a5a69fb6f5974506261c5e088aa82,10,19,0.jpg Po wielu konsultacjach zapadły decyzje. Od domu zostanie poprowadzona nowa rura z zasuwą w swojej linii. Podkopaliśmy mocno pod chodnik i tam zostawiamy końcówkę przygotowaną pod podpięcie do nowego przyłącza. Problem w tym, że teraz trzeba starać się o pozwolenia na zrobienie nowego projektu przyłącza i na rozkopanie ulicy. Co niestety trochę potrwa. Drugim problemem i to chyba większym jest odnalezienie drogi starej rury i odpięcie jej spod ciśnienia. Kto mi podpowie jak najszybciej i najdokładniej zlokalizować którędy idzie ta cholerna rura i gdzie się łączy z wodociągiem...????? PS. Rura biegnie na głębokości około 180cm. Edytowane 17 Listopada 2010 przez mr6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.11.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Wodociągi miejskie nie dysponują odpowiednim sprzętem i metodami do lokalizacji?Ty tego domowymi sposobami nie znajdziesz na tej głębokości. Poszukiwacze skarbów mają odpowiednie sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.11.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Proszę zapytać firmę geodezyjną. Dobra firma ma sprzęt do wykrywania instalacji podziemnej. Edytowane 18 Listopada 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 18.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 PS. Rura biegnie na głębokości około 180cm. Hehe. A moze zawezwij rozdzkarza?? Na miejscu mu powiesz o jaki "ciek wodny" Ci chodzi Ciekawe czy by sie podjadl, z zastrzezeniem, ze dostanie kase jak rurwa bedzie tam gdzie ja wskaze marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts