tubapl 17.11.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam! Jak w temacie, czy mógłby ktoś z szanownych forumowiczów który wybudował swiadomie bądz nie:) pokazać mi jak wyglada i prezentuje sie w swietle dziennym salon od strony polnocnego wschodu? Stoje przed chyba najwiekszym dylematem swojego zycia..jak posadowic do na dzialce. Jestem z Gliwic ale moge dojechac w obrebie slaska. moj mail [email protected]. Bede zobowiazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 17.11.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ja tak mam i jestem zadowolony, ale salon mam połączony z kuchnią która jest na południowo wschodniej stronie w sumie w kuchni i salonie 5 okien i jest bardzo jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 20.11.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 WitamPoszukuje osob z Krakowa lub okolic, ktore maja salon od strony polnocno wschodniej lu polnocnej. Bede bardzo wdzieczna za pokazanie mi jak prezentuje sie swiatlo( lub jego brak) w tym wnetrzu. Mam nadzieje, ze nie jest tak zle, gdyz rozpoczelam juz budowe domu i nie moge juz nic zrobic. Pozdrawiam i czekam na maile [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 20.11.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jak już zaczęłaś budowę to nie denerwuj się. Postawią ściany, zaleją strop i zobaczysz jak się rozchodzi. Bez nerwów. Na pewno nie będziesz miała bardzo ciemno. Bo trochę światło będzie wpadać od wchodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.11.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 (edytowane) Jeśli w salonie tym będą okna i będzie to duże w miare pomieszczenie, w ogóle nie powinno być problemu!. I nie będzie widać, że okna wymagają pilnego mycia a jeśli będzie to pomieszczenie otwarte, jasne kolory... powinno być ok . W mieszkaniu duży pokój miałam od północy - i miał dwa duże okna, powierzchnia pokoju ok 20 m. Nie miałam zasłon, rolet - były żaluzje ale dlatego, żeby zasłonić się wieczorem przed przechodniami - strona pln nie była dla mnie problemem. Edytowane 20 Listopada 2010 przez ave! poprbłędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 20.11.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jeśli w salonie tym będą okna i będzie to duże w miare pomieszczenie, w ogóle nie powinno być problemu!. I nie będzie widać, że okna wymagają pilnego mycia a jeśli będzie to pomieszczenie otwarte, jasne kolory... powinno być ok . W mieszkaniu duży pokój miałam od północy - i miał dwa duże okna, powierzchnia pokoju ok 20 m. Nie miałam zasłon, rolet - były żaluzje ale dlatego, żeby zasłonić się wieczorem przed przechodniami - strona pln nie była dla mnie problemem. U mnie co prawda pn-zach, ale okna od polnocy bardzo sobie chwale - jest jednolite, nie bijace po oczach swiatlo, a popoludniu zachod dorabia swoje oswietlenie. Jest ok. Minus to na pewno jakies tam wyzsze koszty ogrzewania (okna od pn), ale jakos mi to snu z powiek bardzo nie spedza. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 21.11.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Aktualnie salon od północnego zachodu. Dwa okna i drzwi balkonowe są zadaszone ok. 150cm. Jasno jest tylko w słoneczne dni, w pozostałe szaro, buro, beznadziejnie. Nasz klimat niestety nie śródziemnomorski, więc tych słonecznych dni nie za wiele . Jako że jestem światło i ciepłolubna, w nowym domu salon jest od południowego zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 22.11.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Ja mam salon od północy, a kuchnię od zachodu. Zdjęcia w moim dzienniku. Nie martw się. Ja jestem zadowolona. Wolę taki stonowany salon (lepiej się w nim odpoczywa) niż taki prześwietlony. No i nie widać każdego paproszka i kurzu... Edytowane 22 Listopada 2010 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 26.11.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedz, troche sie uspokoilam, dodam jedno okno ( tak na wszelki wypadek, poki nie ma elewacji) i mam nadzieje, ze bedzie super. Nadal jednak chcialabym zobaczyc na zywo taki polnocny salon lub polnocno wschodni. Ja planuje skonczyc budowe gdzies w marcu, zainteresowanych takim salonem zapraszam do ogladania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 15.12.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dziekuje Ci bardzo za pomoc. Zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.12.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mój brat również ma salon z jadalnią od północnego wschodu, choć wnętrza ma ładne, mi się zawsze wydaje, że jest u niego jakoś "zimno". Z drugiej strony jemu to nie przeszkadza, a jego synek nawet - jak jest u kogoś w gościnie - zasłania okna roletami, bo twierdzi, że słońce mu przeszkadza w zabawie i trzeba poczekać (z odsłonięciem okien) do zachodu, bo w domu nie może tak świecić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 16.12.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Widze, ze duzo jest opini na ten temat. Jednak przewazaja te z salonem na poludnie. Ja niestety nie moge juz nic zmienic, jedyne co teraz robie to wstawiem wiecej okien i robie otwarte przestrzenie aby swiatlo wpadalo ze wszystkich syton. Moj dom jest na trzy strony swiata, polnoc, wschod i zachod (blizniak). Teraz jeszcze bede musiala odpowiednio go urzadzic, niestety nie tak jak mi sie najbardziej podoba. mi podoba sie czarna gresowa podloga wysokopolyskowa, ciemne meble ale bede teraz musiala uradzac na bialo i troche zoltego, seledynowego dodac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona666662 16.12.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja też mam projekt bliźniaka dom w dmuchawcach dokładnie. Zrób jasne jasne wnętrze ja zrobiłam wszystko kolor wenge!!!!!!!i jest przezto jeszcze ciemniej.no cóz. Teraz juz trudno.ogólnie i tak mi sie u mnie podoba;_))i przedewszystkim lekkie białe firanki jak najwiecej światła.duzo bym mogla gadac;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.12.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Widze, ze duzo jest opini na ten temat. Jednak przewazaja te z salonem na poludnie. Ja niestety nie moge juz nic zmienic, jedyne co teraz robie to wstawiem wiecej okien i robie otwarte przestrzenie aby swiatlo wpadalo ze wszystkich syton. Moj dom jest na trzy strony swiata, polnoc, wschod i zachod (blizniak). Teraz jeszcze bede musiala odpowiednio go urzadzic, niestety nie tak jak mi sie najbardziej podoba. mi podoba sie czarna gresowa podloga wysokopolyskowa, ciemne meble ale bede teraz musiala uradzac na bialo i troche zoltego, seledynowego dodac. akurat czarna podłoga na wysoki połysk doświetli wnętrze, bo zadziała jak lustro. nie masz łatwego zadania, ale masz szanse stworzyc przytulne wnętrze. jeśli sama tego nie czujesz, nie masz pomysłu - może warto zwrócić się do fachowca. uważam, że to idealna sytuacja. ktoś kto widzi jak doświetlone jest pomieszczenie i zna twoje wybrażenie z pewnością pomoże wypracować kompromis między teorią a praktyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 17.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 masz racje. zastanawiam sie nad fachowcem. jezeli urzadze sama i popelnie bledy tu juz bedzie za duzo bledow jak na jeden dom. salon polnocny i jeszcze zle urzadzony. niestety to nastepny wydatek do tych wszystkich, ktore juz mam przy budowie. ale coz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 17.12.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 to gadaj ile mozesz!!!!!!! wszystkie wskazowki sa bardzo mile widziane!!!!!! mieszkasz moze gdzies blisko krakowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona666662 17.12.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 mieszkam w Tarnowskich Górach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.12.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Mój numer drugi wrazie czego 510-345-717 Iwono, podawanie nr telefonu w taki sposób moim zdaniem jest nierozsądne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilunia111111 18.12.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Nic sie przeciez nie dzieje. Zawsze znajdzie sie ktos kto musi pouczac innych. Dziekuje Ci bardzo za numer, moze jeszcze ktos z niego skorzysta. Iwona ma doswiadczenie i moze pomoc wielu osoba takim jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts