_piotr88_ 18.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam Muszę obudować wannę narożną, obudowa będzie na wylewce z ogrzewaniem podlogowym. Czy trzeba zrobić jakieś dylatacje? I przy okazji - jak zrobić taką półkę? Płyta GK + profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.11.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Powinna byc dylatacja pomiędzy obudowa a wanna . Wypełnia sie ja silikonem .Polke , jak najbardziej ,można zrobić z gk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 20.12.2010 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Chodziło mi o to, czy połączyć obudowę wanny ze ścianą, czy tylko dosunąć do niej bloczek albo włożyć tam pasek taśmy dylatacyjnej. Zdaje mi się, że jeśli połączę obudowę ze ścianą na zaprawę to w tym miejscu powstanie pęknięcie. Jak Wy to robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 21.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 ja bym się zastanowił, czy ogrzewanie pod wanna ma sens i czy w ogóle jest dobrze. Mam watpliwość pod wzgledem kanalizacyjnym,a mianowicie pod wpływem ciepła syfon będzie się wysuszął i może jechac z rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 21.12.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Akurat pod samą wanną nie ma podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 21.12.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 to w takim razie ja bym naciąl trochę wylewkę w obrycie obudowy wanny i ułozył płytki połogowe do obudowy a nie odwrotnie. W nacięcie wylewki wrzuciłbym albo taśme dylatacyjną, albo nawet silikon. Podobo niekórzy nic nie robią i tez jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 21.12.2010 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 to w takim razie ja bym naciąl trochę wylewkę w obrycie obudowy wanny i ułozył płytki połogowe do obudowy a nie odwrotnie. W nacięcie wylewki wrzuciłbym albo taśme dylatacyjną, albo nawet silikon. Podobo niekórzy nic nie robią i tez jest ok. Możesz trochę jaśniej? Swoja drogą nikt nie obudowywał wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 22.12.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 wylewka z podłogówką pracuje inaczej niż wylewka bez podlogówki. I dlatego uważam, z epowinna być dylatacja na linii obudowy wanny, ktora w konsekwencji będzie zamaskowana wykończeniem z płytek. W tym celu naciąłbym wylewkę (nie koniecznie do końca w głąb) i w pierwszej kolejności wykończyłbym obudowę i pomiędzy płytką z obduowy a podłogą winna być tzw. dylatacja w wylewcei dopiero położyć na podłogę już dochodząc do obudowy wanny. Niektrórzy w ogłóle sie tym nie przejmują i jada równo i też im się nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts