kozikogut 18.11.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam 2lata temu kupilem mieszkanie w TBS-ach i mam problem z zimna łazienką. Jedna ze ścian w której idą kominy wentylacyjne- zimą -jest lodawata, do ogrzewania jest mały grzejnik łazienkowy który nie jest w stanie dogrzać pomieszczenia dodam też że na ścianach są już płytki. zgłosiłem problem w administracji fachowiec ktory przyszedł stwierdził że kominy mają dobry cug i nic sie nie da z tym zrobić. ja niestety nie odpuszczalem tematu i co chwilę monitowałem bo mam małe dziecko którego nie mogę kąpać w lazience. A problem dotyczy też są siada który mieszka nademną. W końcu admin. zgodziła mi się ocieplić ścianę od środka (bo inaczej się nie da) styropianem XPS przyklejając go na płytki. czy to jest dobre I iak ja pużniej mam na to przykleić płytki (jakiego kleju użyć) bo to niestety muszę wykonać we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 18.11.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pewnie zawsze to jakieś rozwiązanie. Siatkę przykleić do styropianu na klej i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 18.11.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam 2lata temu kupilem mieszkanie w TBS-ach i mam problem z zimna łazienką. Jedna ze ścian w której idą kominy wentylacyjne- zimą -jest lodawata, do ogrzewania jest mały grzejnik łazienkowy który nie jest w stanie dogrzać pomieszczenia dodam też że na ścianach są już płytki. zgłosiłem problem w administracji fachowiec ktory przyszedł stwierdził że kominy mają dobry cug i nic sie nie da z tym zrobić. ja niestety nie odpuszczalem tematu i co chwilę monitowałem bo mam małe dziecko którego nie mogę kąpać w lazience. A problem dotyczy też są siada który mieszka nademną. W końcu admin. zgodziła mi się ocieplić ścianę od środka (bo inaczej się nie da) styropianem XPS przyklejając go na płytki. czy to jest dobre I iak ja pużniej mam na to przykleić płytki (jakiego kleju użyć) bo to niestety muszę wykonać we własnym zakresie. Poproś o ekspertyzę techniczną tegoż rozwiązania. Moim zdaniem zostaje przesunięty punkt rosy (ciepłe, wilgotne powietrze łazienki kontra chłodniejsza niż obecnie ściana) a tym samym wilgoć murowana. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts