kubel30 09.01.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 muszę podnieść szczękę z podłogi . Wyszło super - moje dzieciaki już powiedziały że chcą takie cudo. A mój małżonek chce takie niebo w sypialni, widocznie jeszcze coś mu zostało z małego chłopca I coś mi się wydaje ,że nieprędko wyleci mu to z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.01.2011 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 no facet ale zes pojechal jak by co mam pokoik i sofit jak by co browar sie znajdzie zarcie rowniez a i znajde reszte materjalu przyjezdzaj i popelniaj to przestepstwo umnie zona da ci rozgzeszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1979 17.01.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Nie wiem czy podjąłbym się po raz drugi czegoś takiego Po prostu jest za dużo dłubaniny z lutowaniem, łączeniem (nie jestem w stanie powiedzieć ile razy pokonałem drogę poddasze-strych) . ADI a nie myślałeś o gotowym zestawie,bazując na oświetleniu światłowodowym np. http://klex.pl/index.php , jest na pewno dużo łatwiejsze do zrobienia, a jeżeli masz dostęp na poddasze to praktycznie nie ma problemu z montażem. Teraz robiąc jeszcze raz to samo na diodach led szukałbym gotowych diod z fachowo przylutowanymi przewodami, bo błędy w łączeniu sprawiły najwięcej problemów, to znaczy może nie samo połączenie, jak różne manewry nóżkami diody która jak się okazywało, zazwyczaj kiedy była już zamontowana, nie świeci. A potem tradycyjnie nerw, kilka słów ^$&*$#@, *()^!#@#@ oraz !#!#%#!!%, i znana już trasa na poddasze, wypięcie danego szeregu, sprawdzenie która to ta wadliwa, wymiana, ponowne sprawdzenie itd. Pierwotny zamysł był jeszcze inny, a mianowicie każda konstelacja miała być oddzielnym obwodem doprowadzonym do sterownika który robiłby tak: po załączeniu nieba z pilota, pierwszy gwiazdozbiór rozjaśnia się przez 20sekund do maximum, po dojściu do max zaczyna się ściemniać przez kolejne 20sekund, po czym przełącza na kolejny gwiazdozbiór. I tak w koło Macieju. Nie wyszło ( bo nie wiedziałem jak powiedzieć żonie że kupuję wyłącznik za 450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.01.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowow jakby to mój syn zobaczył, to by tez chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 21.01.2014 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Minęło kilka lat od pierwszego postu Sławka a ja ciągle nie mam gwiaździstego nieba. W sumie to dobrze że nie zrobiłem bo sprzedałem działkę i niebo oglądałby ktoś inny.Teraz mieszamy we własnym domu i temat powrócił ale jakoś bardziej mam chęć zrobić "niebo Sławka" na tarasie niż w pokoju.Na wiosnę biorę się za robotę musiałbym chyba zrobić coś w rodzaju sufitu podwieszanego, ale jak rozwiązać problem z dostępem do instalacji ??.Druga sprawa to czy można wykorzystać np. lampki choinkowe led świecące na niebiesko? ale jak rozwiązać problem żeby część żarówek świeciło słabszym a niektóre silniejszym światłem.Odświeżam temat może ktoś coś mądrego wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisek87 04.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 No właśnie, czy jest jakiś sposób na wykonanie takiego czegoś w zwykłym bloku z podwieszanym sufitem? czy trzeba mieć o wiele lepszy dostęp, jaki daje poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts