tedew 19.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) witam,Dziś złożyłem papiery na odbiór budynku, Pani posprawdzała, przyjęła i powiedziała że za tydzień mogę się zgłosić po oświadczenie potwierdzające brak sprzeciwu. Co robi się dalej ?? Czy muszę to gdzieś jeszcze zgłosić np: do gminy w której jest dom ?? pozdr,tdw Edytowane 19 Listopada 2010 przez tedew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 w gminie trzeba się pojawić z papierkiem potwierdzajacym zakończenie budowy wydziale podatkowym i wypełnić papierek dot. naliczania podatku od nieruchomości.. Jesli nie masz numeru porządkowego nieruchomości (oficjalnego pisma) to też o to wystąp (tu nie ma potrzeby "mania" przy sobie poświadczenia o zakonczeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 22.11.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 w gminie trzeba się pojawić z papierkiem potwierdzajacym zakończenie budowy wydziale podatkowym i wypełnić papierek dot. naliczania podatku od nieruchomości. Tedew, masz na to termin do końca roku, bo nowy podatek będzie naliczany od 2011 r. Wypełnia się deklarację i załącznik. Jest mało pisania, więc możesz wypełnić na miejscu. Musisz mieć przy sobie numer księgi wieczystej. Zdziwiło mnie, że pani w inspektoracie kazała Ci przyjść za tydzień, a nie po 30 ustawowych dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.11.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 W ustawie jest napisane, ze trzeba zglosic w ciagu 14 dni.Ode mnie tego wymagano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.11.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 W energetyce możesz zmienić taryfę na normalną z budowlanej jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 23.11.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 W energetyce możesz zmienić taryfę na normalną z budowlanej jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. ja byłam w energetyce właśnie w celu zmienienia taryfy a pani mi poprosze dokument potwierdzajacy ze budowa faktycznie jest zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.11.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 ja byłam w energetyce właśnie w celu zmienienia taryfy a pani mi poprosze dokument potwierdzajacy ze budowa faktycznie jest zakończona takie coś powinnaś z nadzoru otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts