Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BRAMA GARA?OWA SEGMENTOWA, CZY ROLOWANA ???

Recommended Posts

Witam!!

Podobno rolowane sa drozsze

własnie zamontowałem segmentową( firma Blachinski) wymiary 2,5*2,5

sama brama to taki składak:panele włoskie,szynyn i mocowanie polskie,sprezyny kanadyjskie,napęd elektryczny niemiecki firmy somfy

ja zapłaciłem zaz brame 3700zł

wczesniej ogladalem rolowane przewaznie w obiektach firmowych i w wiekszości narzekali na awaryjność,ale podobno to przez zły montaz

Pozdrawiam

W Łodzi trwają targi budowlane. Można uzyskać duże upusty. Prowadnice idą konkretnie nad bramą, do dachu może jeszcze być kawałek. prowadnice idą na wysokość bramy, więc zajmują ok. 2,2 m. Wszystko zależy od tego - co dla ciebie jest istotne. Czy miejsce pod dachem, czy solidość Hoermann'a (nie porównujmy do jakości składaka!).

Gość Robert 5
Horman a horman ,przecież może mieć grubość 2,5 cm lub 4cm ,może być biała lub kolorowa a to już sa różnice w cenie ,jeśli się pisze o cenach to podawać bardziej dokładne parametry.

Brama rolowana, to taka duża roleta. Widziałem taką na otworze 2,2 x 2,2m i muszę przyznać, że nie jest to mocna konstrukcja. Na pewno brama segmentowa jest mocniejsza, a w dodatku cieplejsza. W rolowanej profil ma około 1,5 cm. Dodatkowo w bramie rolowanej jest duza pucha, do której ta brama sie zwija. W domu, w którym widziałem tą bramę, jest ona zamontowana na zewnątrz (!) - jakieś totalne nieporozumienie.

Nie rozumiem co komu przeszkadzają prowadnice od bramy segmentowej? Przecież to nie salon, tylko garaż gdzie przebywamy kilkanaście minut dziennie :lol: .

Oto cennik bram rolowanych - profil HEROAL 75E (słabszy):

http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Cennik_bram.gif

http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Cennik_bram_doplaty.gif