Dwd89 28.05.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Przepraszam masz rację, oczywiście jest ślimak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 30.05.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Meander? bedziesz miał róznice w temperaturze posadzki, ale tak sie konczy oszczednosc na robociznie. Powinien byc slimak. do kolegi asolt prosze zebyscie tasmy dylatacyjnej nie przybijali gwozdziami do scian(Nadarzyn)do tasmy przybrzeznej pracuje wylewka i wszystkie sztywne elementy wystajace ze scian uniemozliwjaja to.na tej budowie gwarancji na pekniecia od scian nie dalem wiec inwestor w przypadku pekniec bedzie kontaktowal sie z Wasza firma.227m2 wszystko w podlogowce.poza tym talerz zacieracki nie dojezdzal przez to do scian a ja mam rece poranione od gwozdzi ktore wystawaly.sorry ale nie bedziemy po Was wyjmowac "pol miliona"papiakow ze scian,a jest to trzecia budowa w tym roku ktora po Was wylewam i ciagle ten sam patent.poza tym na korytarzy szerokosci 1,5m ida rurki w peszlu o grubosci w sumie 4cm,jeszcze pod sciana przez pol dlugosci tego korytarza na szerokosc 50cm obok siebie gdzie grubosc wylewki pod deske jest 6cm.wszystko prezy i unosi beton,wiec wcinajcie sie troche w styropian by to obnizyc bo 2cm wylewki na peszlu spowoduje w 90 % ze ona popeka,wiec zeby uczyc innych niech kolega popatrzy na swoje prace i robocizne tych co beda robic po Was.pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2015 przez teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 31.05.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 do kolegi asolt prosze zebyscie tasmy dylatacyjnej nie przybijali gwozdziami do scian(Pruszkow)do tasmy przybrzeznej pracuje wylewka i wszystkie sztywne elementy wystajace ze scian uniemozliwjaja to.na tej budowie gwarancji na pekniecia od scian nie dalem wiec inwestor w przypadku pekniec bedzie kontaktowal sie z Wasza firma.227m2 wszystko w podlogowce.poza tym talerz zacieracki nie dojezdzal przez to do scian a ja mam rece poranione od gwozdzi ktore wystawaly.sorry ale nie bedziemy po Was wyjmowac "pol miliona"papiakow ze scian,a jest to trzecia budowa w tym roku ktora po Was wylewam i ciagle ten sam patent.poza tym na korytarzy szerokosci 1,5m ida rurki w peszlu o grubosci w sumie 4cm,jeszcze pod sciana przez pol dlugosci tego korytarza na szerokosc 50cm obok siebie gdzie grubosc wylewki pod deske jest 6cm.wszystko prezy i unosi beton,wiec wcinajcie sie troche w styropian by to obnizyc bo 2cm wylewki na peszlu spowoduje w 90 % ze ona popeka,wiec zeby uczyc innych niech kolega popatrzy na swoje prace i robocizne tych co beda robic po Was.pozdrawiam kolega dobrze mówi, gwoździe i rurki w peszlach....! popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dwd89 31.05.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 w związku z tematem pozwolę sobie zapytać o rozwiązanie które zastosowałem u siebie. Na ścianie docelowo będzie tynk perlitowy o grubości 4cm, jest to istotne gdyż zależy mi na wyciszeniu/ociepleniu ścian między innymi piwnicznych. Przy samej podłodze idą przykręcone do ściany koryta pcv na przewody, poniżej gdzie będzie wylewka pod kanałami są wciśnięte paski styropianiu na parterze zwykly o grubości ok 4cm, natomiast w pomieszczeniu pod ziemią, styropian XPS (takie mi zostały), dałem je po to aby wylewka nie oddawała ciepła do ścian. Koryta kablowe będą zakryte listwami przypodłogowymi a w związku z tym możemy zastosować właśnie taśmę dylatacyjną jeszcze pomiędzy styropianem a wylewką, tylko czy jest tego sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 12.07.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Chcę wykonać podłogówkę przy użyciu takich klipsów: http://aquer.pl/28-large_default/uchwyt-obm.jpgNa podłodze chcę ułożyć folię alu, na to siatkę zbrojeniową i jastrych. Pytanie: czy ta siatka utrzyma się w rowkach tych klipsów przy wylewaniu jastrychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 13.07.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 to zalezy jaka srednica rowka.na allegro sa siatki o roznym fi .standardowa w hurt bud. to 2,8-3,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 13.07.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 to zalezy jaka srednica rowka.na allegro sa siatki o roznym fi .standardowa w hurt bud. to 2,8-3,2mm Klipsy przyjmują siatkę do 4mm. Ale obawiam się, że nawet przy 4mm, siatka podczas układania/chodzenia po niej siądzie. Czy tylko mi się tak wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 15.07.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 na pewno sie czesciowo powypina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 25.07.2015 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Barth3z przyjmują 4-6mm ja kupiłem właśnie takie do płyty. Będę nimi podwieszał pexa pod górną siatkę PF. Powiem tak wpiąłem klipsa na drut fi 8 i z drugiej strony pex fi 16. Ciężko później to rozmontować. Trzyma solidnie, ale jak wepniesz na drut fi 4 to może się wypinać. U mnie nie obawiam się wypinania bo i tak kupiłem dodatkowo opaski do złapania tych klipsów. Jak chcesz to cyknę Ci fotkę klipsa po włożeniu pexa i drutu w niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts