miecioo 19.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Serdecznie witam wszystkich Forumowiczów! Mam taki problem, aktualnie jestem w trakcie kupna mieszkania w kamienicy - mieszkanie jest po remoncie. Po dwóch miesiącach przebywania w mieszkaniu wyszły nieprzyjemne sprawy takie jak wybałuszenia na ścianach i brązowe przebarwienia (powierzchnia do suszenia około 5m2). Przyczyną tego stanu jest zatkane koryto rynny (mieszkanie na 4 piętrze) z którego wylewa się woda, która zacina na ścianę - powoduje namoknięcie ściany i w/w problemy. Umowa przedwstępna wymaga usunięcia usterki do końca roku czyli 1.5 miesiąca. Aktualny właściciel uważa, że temp. podczas suszenia będzie bardzo wysoka i niezbędna będzie przeprowadzka na pewien czas. W tej sprawie chcę zaczerpnąć fachowej porady kolegów.Jaka jest temperatura podczas osuszania kawałka ściany?Czy suszenie można przyspieszyć jakimiś środkami chemicznymi lub działaniami mechanicznymi (nawiercanie)?Jak długo należy suszyć mieszkanie w takim przypadku?I najważniejsze, czy naprawdę niezbędna jest przeprowadzka podczas osuszania? Naprawdę, będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam! Naprawdę, będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts