qnik111 20.11.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam W mojej wiosce właśnie robią drogę ( asfaltową ) droga ciągnie się wzdłuż mojego ogrodzenia w którym mam bramę. Problem jest taki że nie robią wjazdów na działki, podnieśli drogę o jakieś 20cm i nie mogę wjechać na działkę. Na poniedziałek zamówiłem żwir i na 100% wywrotka zniszczy krawędź drogi wjeżdżając na działkę. Jak taki problem rozwiązać? z kim rozmawiać? bo pany w czerwonych mundurkach mówią że nic nie poradzą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.11.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Napisz skargę do zarządcy drogi, że nie możesz wjechać na swoją posesję. Powinni taki zjazd wykonać bo to należy do zakresu prac remontowych nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 21.11.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Dzięki za radę Skargę mogę złożyć tylko to pewnie potrwa, a co mam zrobić jutro ? wstrzymać budowę bo nie da się wjechać, przecież mnie to po kieszeni pociągnie.Kto będzie odpowiedzialny za to jak jutro gość ze żwirem załamie krawędź drogi ?Jutro rano jadę do panów mietków i będę walczył o wysypanie jakiegoś klińca żeby się nie zarwałoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.11.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 NIe robią w ogóle zjazdów, czy nie robia do Twojej posesji ? ino szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 22.11.2010 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Tak się składa że tylko moja działka jest zaniżona do drogi. kilka innych jest mniej więcej na równi z asfaltem więc im to nie przeszkadza Dzisiaj rano pojechałem do robotników, prośbą , groźbą, flachą i kiełbachą przekonałem ich przywieźli kruszywo wysypali wypili i problem się rozwiązał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.11.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 się nie rozwiązał, jeśli nie masz uzgodnienia lokalizacji zjazdu z zarzadcą drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 23.11.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Wjazd i płot zgłaszałem, pozwolenie dostałem Po prostu droga jest zrobiona jak najtańszym kosztem ma całe 3 m. szerokości, tak że samochodem się minąć to po trawie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.11.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 no to spokojnego uzytkowania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.11.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Widać, że najprostrze i najtańsze rozwiązanie okazało się najszybsze i skuteczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts