Neptun90 20.11.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum. Od dłuższego czasu nurtuje mnie myśl, co tak na prawdę chcę w życiu robić. Jedno wiem na pewno, chcę być milionerem... Wiem, śmiesznie to zabrzmiało, w końcu przecież każdy tego chce. Ale w moim przypadku sprawa się ma inaczej. Ja po prostu tego pragnę, nie są puste słowa często wymawiane przez ludzi. Ostatnio po raz któryś z kolei oglądałem film Wall Street, dla nieobeznanych powiem że jest to film o giełdzie i młodym maklerze, który bardzo pragnie stać się bogatym, i mu się udaje. Mam 20 lat jedyną drogą do bogactwa wydaje mi się być giełda, po studiach chciałbym pójść w tym kierunku, chociaż moje studia są w ogóle nie związane z ekonomią, sam mam nikłe pojęcie w tym kierunku. Ale taka droga życiowa bardzo by mi odpowiadała. Co Wy o tym sądzicie? Nic do stracenia nie mam. Nie jestem za bardzo zżyty z rodziną, nie rozumieją mnie. Co nie zmienia faktu że zrobiłbym i oddał za nich wszystko. Jestem indywidualistą, choć nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktów z innymi. Nie za specjalnie widzę się jako mąż i ojciec. Czuję że moim powołaniem jest samotność, a bogactwo to moje odwieczne marzenie, które doskonale by wypełniło pustkę w moim przyszłym życiu. Mój post może się Wam wydawać szczeniacki, za pewne taki jest. Nie przemyślałem go za bardzo pisałem odruchowo. Studiuję dopiero na I roku, do końca studiów mam dużo czasu na przemyślenia, ale jeśli bym na prawdę widział czego chcę mógłbym zacząć podejmować odpowiednie kroki(uczyć się ekonomii). Za wszystkie Wasze odpowiedzi będę serdecznie wdzięczny i na pewno wszystkie przemyślę. Jeśli macie jakieś pytania, pytajcie...Pozdrawiam Neptun90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 20.11.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 zapewne zmienisz zdanie wraz z upływającym czasem oby nie zostać samotnym i... biednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 25.11.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Pieniądze szczęścia nie dają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Pieniądze szczęścia nie dają? wszyscy o tym wiedzą .........ale każdy chce sie przekonać o tym osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 26.11.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Działaj, ucz się i staraj się aby Twoje marzenie o milionach się spełniło. Co do życia w pojedynkę to nie jest najlepszy pomysł; mam, a raczej miałam kolegę, który myślał w podobny sposób; miał dziewczynę z którą mieszkał kilka lat i gdy Ona bąknęła o ślubie to szybko się z nią pożegnał... Potem była już tylko kasa, alkohol i równia pochyła w dół... Wczoraj niestety był Jego pogrzeb, szkoda:-( młody był, nie miał nawet 40 lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 26.11.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Tak, tak jeszcze jeden żałosny milioner nam potrzebny.... Mało jest już takich milionerów bez moralności, którzy mają gdzieś normalnego, biednego człeka, gdzie liczy się tylko kasa i nie ważne jakim zdobyta kosztem, gdzie milioner ma kilkanaście aut i domów, a pracownikowi płaci najniższą możliwą pensję, itd...... Neptun90 z niecierpliwością czekam na kolejnego milionera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zastanawiam się tylko PO CO to zostało napisane. W dodatku na forum budowlanym...Ekshibicjonista jakiś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 26.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zastanawiam się tylko PO CO to zostało napisane. W dodatku na forum budowlanym... Ekshibicjonista jakiś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 26.11.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ja myślę że ten ktoś chciał na tym forum zabłysnąć, a może już jest milionerem i potrzebuje wsparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 26.11.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ten, kto ma pięniądze może powiedzieć, żeszczęścia nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ja myślę że ten ktoś chciał na tym forum zabłysnąć, a może już jest milionerem i potrzebuje wsparcia Jeżeli ma problem z kasą, to ja mogę pomóc zutylizować nadmiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.11.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Agduś to już ma dwoje chętnych, ja też służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Może mu wyskoczył w guglsch "dział porad życiowych" Ale dobry obyczaj nakazuje odzywać się w swoim temacie, bo inaczej ten temat jest traktowany jako podpuszczanie innych...... Pieniądze są ważne, szczególnie jak ich nie ma. Ale na pewnym etapie człowiek rozumie, że nie najwazniejsze. Do tego trzeba dorosnąć, choć przyznaję, że niektórzy nie osiągają tego etapu. I później spadkobiercy mówią "najlepsze, co zrobil w życiu, to umarł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts