Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś zna tę firmę ? - DOM z Bali w Koninie -kto?

channach

Recommended Posts

Firmy nie znam, ceny mają bardzo niskie. Sam jestem na etapie wybory ekipy budującej i muszę przyznać, że nic nie da lepszego rozeznania co tak naprawdę da taka firma od jej zbadania ;) Ja przyjąłem scenariusz: 1. Prośba o wycenę drogą mailową; 2. Rozmowa telefoniczna; 3. Spotkanie osobiste; Punkt trzeci tak naprawdę weryfikuję doszczętnie opinię o firmie. Polecam się po prostu spotkać i pogadać co za ile i dlaczego tak robi to ta firma.

Ta firma tak na prawdę jest z Litwy, czyli temat jeszcze chyba przez nikogo na forum nie sprawdzony. Ktoś wspominał o firmach za wschodniej granicy, ale nie podał konkretnej firmy. Ceny fajny, ja wstępnie już wybrałem firmę i metodę: bal skandynawski 9 lub 12 cm + izolacja i powiem że będzie to tyle samo kosztować co budowanie z bala z firmą taniedomyzbali.pl. Nigdzie jeszcze nie widziałem domu zbudowanego taką metodą. Chyba zadzwonię i spytam się czy gdzieś na śląsku stoi ich produkt.

Ja wysłałam nascie zapytań i czekam na odpowiedzi :(. zobaczymy co z tego wyniknie

Ta firma tak na prawdę jest z Litwy, czyli temat jeszcze chyba przez nikogo na forum nie sprawdzony. Ktoś wspominał o firmach za wschodniej granicy, ale nie podał konkretnej firmy. Ceny fajny, ja wstępnie już wybrałem firmę i metodę: bal skandynawski 9 lub 12 cm + izolacja i powiem że będzie to tyle samo kosztować co budowanie z bala z firmą taniedomyzbali.pl. Nigdzie jeszcze nie widziałem domu zbudowanego taką metodą. Chyba zadzwonię i spytam się czy gdzieś na śląsku stoi ich produkt.

oglądałem dom firmy co robią na wschodzie i przywożą do "nas"

http://www.proeko.net.pl/o-firmie-domy.html

wyglądało przyzwoicie .. ale zapytaj o sposób rozliczenia .. ile wpłacisz i gdzie szukać kogoś jakby coś nie tak ;)

ja jednak nie miałem tyle odwagi, aby się zdecydować na taki "zakup" domu :stirthepot:

Z firmą PROEKO. Słyszałem, że drewno może nie być z polski. Nie mniej do tej informacji dokopałem się w sieci.

Wykończenie - mam na mysli podłogi/ płytki w domu, który oglądałem. Fugi były delikatnie mówiąc nierówne, i kilka szczegółów sprawiało wrażenie niedbalstwa.

w proeko zapytałem i z rozmowy wyszło, że składają chyba na Ukrainie ;)

i trochę bardziej mi to na pośrednictwo wyglądało ..

"tytułowa" firma to raczej nasi "sąsiedzi" nie pośrednicy

ps.

Pientka a na jakiego wykonawcę się zdecydowałeś ?

Planuję dopiąć temat wyceny z nimi bardziej precyzyjnie - wtedy dam znać jak ceny się kształtują.

Hej;

wczoraj próbowałem się do nich dodzwonić ale bez skutku;

z jakich bali oni budują? polskich czy no słowackich??

możesz napisać jaki projekt domu wybrałeś i w jakiej technologii będziesz budował (jaki bal, jaka grubość itp itd)

Dzięki z góry;

Pozdrawiam