stick27 20.11.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam:Od niedawna jestem właścicielem kamienicy, i planuje otworzyć w piwnicy restauracje.Chciałbym wygłuszyć sufit - jak to zrobić nie psując jego wyglądu.Z góry mówię że nie mogę przyklejać do niego żadnych płyt wygłuszajacych ponieważ na zewnątrz strop musi być obłożony drewnem i ozdobnymi belkami stropowymi (kamienica wpisana do rej. zabytków),- chyba że pod drewno.Prosze o pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.11.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeśli nie możesz niczym obłożyć stropu to jak chcesz wygłuszyć? Jedynie próżnia pozostaje.Albo strop obłożysz materiałem dźwiękochłonnym, albo podłogę na kondygnacji wyżej.Na 100% wygłuszenie nie licz, wibracji ścian i stropu nie unikniesz.No i pozostaje hałas zewnętrzny uciążliwy w lecie przy otwartych oknach. Mieszkam w mieście, znam to z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stick27 22.11.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Bardzo dziękuje za odpowiedź . Moze źle to wytłumaczyłem ,ale pod żelbetowy strop mogę dołożyć jakiś materiał dźwiękochłonny,a potem wykończę to drewnem i ozdobnymibelkami. Tylko proszę mi powiedzieć jaki materiał,co to ma być , czy jakieś płyty czy korek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal190 22.11.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 http://www.isover.pl/Slowniczek/Izolacja-akustyczna-a-pochlanianie-dzwieku Zapoznaj się z tym materiałem lub skontaktuj się z jakimś przedstawicielem firmowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcintar 23.11.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Spróbuj lekkiego tynku izolacyjnego Izocer T-500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts