Spartankaa 20.11.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Drodzy, zaczelismy budowe domku jednorodzinnego a tu znajomy znajomego jest zaskoczony, ze nie mam inspektore budowlanego. Mamy tylko kierownika. Czy to prawda, ze inspektor jest obowiazkowy u nas? Czy bez inspektora nasz dom nie zostanie odebrany, nie dostaniemy odbioru technicznego???? DziekiBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 20.11.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Ustanowienie inspektora nadzoru inwestorskiego (nie budowlanego) jest Twoim prawem, ale nie obowiązkiem. Czyli możesz go sobie mieć, ale nie musisz. Ja nie miałam, był tylko kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 20.11.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jeżeli w pozwoleniu na budowę nie kazano Ci ustanowić inspektora nadzoru, to nie musisz tego robić. Jednakże możesz go zatrudnić w przypadku gdy np kierownik jest z firmy budującej Ci dom. Inspektor wtedy dba o Twoje interesy. Jeśli kierownik jest niezależny, to inspektor nie jest Ci potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 21.11.2010 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts