markii 20.11.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam , Objechałem ostatnio kilka składów budowalnych ( 6 ) w południowych okolicach Warszawy i nigdzie nie ma pełnej cegły klinkierowej . Sprzedawcy wręcz sprawiają wrażenie jakby klient pytał o jakiś egzotyczny produkt . Klinkier "dziurawy" a i owszem ; co za palety kolorów, odcieni .... . A ja chciałem kupić pełną Robena 19 coby nie wchodzić na komin za szybko jak to niektórzy ostrzegają a tu klapa . W poniedziałek murarze mają kończyć kominy i będę zmuszony zastosować klinkier Robena 19 dzielonego przez dwa . I już widzę oczyma wyobraźni jak w razie awarii będzie mi się zarzucać , że chciałem przyoszczędzić i dobrze mi tak . Prawda jest taka , że jak klient jest gotowy nawet dwa razy drożej zapłacić to nie może jej dostać. W poniedziałej ruszę jeszcze na "łowy" ostatniej szansy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.11.2010 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Lode produkuję ale ostatnio ciężko kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.11.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 1. Klinkier Bud Konstancin Warszawska 2. Mańk ul. Płochocińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 21.11.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Każdy producent ma kilkanaście, jeśli nie więcej wzorów i kolorów cegły klinkierowej. Kilkanaście palet pełnej klinkierówki kosztuje ładny pieniądz i nie każdy właściciel składu chce zamrażać taką gotówkę w towar, który będzie się sprzedawał przez rok, albo i dłużej (na palecie jest ponad 400 sztuk, a na końcówkę komina potrzeba nie więcej niż 100). Prozaiczna przyczyna braku pełnego asortymentu cegły pełnej klinkierowej w składach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 21.11.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 1. Klinkier Bud Konstancin Warszawska ja właśnei tam kupowałam bo gdzie indziej, czyli w składach też był klopot. ja potrzebowałam czerwoną, naturalną i wtedy w klinkier-budzie mieli trzy rodzaje. Wiem, że tez mieli inne kolory jak ktos chce. Tylko trzeba kupowac rozwaznie bo nie przyjmuja zwrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeszcze jedna uwaga: bardzo rzadko zdarza sie, aby pelna byla w tym samym odcieniu co perforowana, czesto jest tak ze pelna produkuje sie w innej fabryce, a nawet jezeli jest z tego samego zakladu produkcyjnego to partia perforowanej nie pokrywa sie z partia pelnej. Czasami roznice sa kolosalne i warto przed zakupem sprawdzic organoleptycznie na magazynie danej firmy. Jezeli dokupujesz do tej cegly ktora juz masz - zabierz jedna swoja do porownania. Jezeli kupujesz komplet: popros najpierw aby magazyn pokazal jedna i druga dla porownania. Klinkierbud to najlepiej zapatrzona hurtownia w mazowieckim jezeli chodzi o klinkiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 21.11.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Dziękuję za informacje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 21.11.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeszcze jedna uwaga: bardzo rzadko zdarza sie, aby pelna byla w tym samym odcieniu co perforowana, czesto jest tak ze pelna produkuje sie w innej fabryce, a nawet jezeli jest z tego samego zakladu produkcyjnego to partia perforowanej nie pokrywa sie z partia pelnej. Czasami roznice sa kolosalne i warto przed zakupem sprawdzic organoleptycznie na magazynie danej firmy. Jezeli dokupujesz do tej cegly ktora juz masz - zabierz jedna swoja do porownania. Jezeli kupujesz komplet: popros najpierw aby magazyn pokazal jedna i druga dla porownania. Klinkierbud to najlepiej zapatrzona hurtownia w mazowieckim jezeli chodzi o klinkiery. No tak. Ja tez miałam taki dylemat, z tym że nawet jak będzie jakaś różnica w odcieniu to nalezy pamiętać, że ta cegła będzie na kominie, czyli daleko i będzie się ją oglądac z kilkunastu metrów, więc nawet będzie ciężko porównać z inną cegłą klinkierową jaką użyjemy w domu (w ogrodzeniu, parapecie, cokole, itp). chyba, że ktos chce stosować w kominie np. głownie cegłe dziurawke a tylko ostatnie 3-5 warstw robic z pełnej cegły (bo i o takich sposobach czytałam) to wtedy inny odcień może być zauważalny. Ja mam cały komin z pełnego klinkieru i takiej samej cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts