bladyy78 20.11.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Mam dylemat o którym nawet wcześniej nie miałem pojęcia, Zakładałem okna i drzwi balkonowe kilka lat temu do budynku, jako że okna i drzwi balkonowe powinny kończyć się na jednej wysokości wiec je tak zamontowałem. W chwili obecnej robię docieplenie podłogi pod wylewki i wyszedł mi mały zonk. Wylewkę chciałem zrobić tak jak mam w bloku tzn, do dolnej części futryny drzwi balkonowych. Ułożyłem wiec 15cm styropianu i na to miała przyjść wylewka. Jednak jak jeszcze raz pomierzyłem wszystko to okazało się że jak wylewkę podciągnę do drzwi balkonowych to okno będzie zbyt nisko od podłogi. Wysokość okna by wynosiła ok75cm od podłogi. W bloku zaś okna mam na wysokości 85cm od podłogi. I teraz nie wiem co robić mam dwa wyjścia, ale żadne nie jest dobre, albo daje te 15cm styropianu i godzę się z tym że mam okno w salonie na tak niskiej wysokości, lub drugie daje 10cm styropianu okno się podniesie o 5cm, ale znowu będę miał za to schodek do drzwi balkonowych. Wiec tak źle i tak niedobrze, a podniesienie 2 okien nie wchodzi w grę. Teraz wiem że błąd tkwi z oknie balkonowym które po prostu jest za niskie przez co dwa okna są niżej osadzeni niżeli być powinny. Na jakiej wysokości u was są okna w domach od podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 21.11.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Cześć U mnie też jest pokopane w tymi wysokościami (w obecnym mieszkaniu) parapety po jednej stronie domu mam na wysokosci 83 cm, a po drugiej stronie domu na 73 cm (mierzyłem od powierzchni górnej parapetu do podłogi) Ja bym wybrał opcję z większym ociepleniem i bez schodka przy drzwiach balkonowych. Te 73 cm nie rzucają się w oczy, albo ja się przyzwyczaiłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 21.11.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ja się jednak obawiam tej wysokości jak stanąłem przy oknie to było troszkę ponad kolanem to chyba jednak za mało, na razie przekonany jestem dać jednak 10styropianu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Do niższego parapetu się przyzwyczaisz. Do chłodu w stopy też, ale te 5 cm mnie jstyropianu będziesz dopisywał co miesiąc do rachunku za ogrzewanie.. Jesli obawiasz się, że sąsiedzi z drogi zobaczą jak leżysz na podłodze, to proponuję roletki - widziałem ostatnio takie, które można zamontować na dowolnej wysokości okna, np. tak by zasłaniały 10-20 cm szyby od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts