księżniczka 20.11.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam.Mam problem i nie wiem co zrobić.Mieszkam w kamienicy (przedwojenne budownictwo)w którym wykupione jest parę mieszkań w tym moje.Wczoraj przyszeł sąsiad który ma mieszkanie z gminy że ma zaciek w łazieńce i prawdopodobnie ja go zalewam.Po oględzinach stwierdziliśmy że u mnie jest sucho i prawdopodobnie jest wyciek z rury głównej kanalizacyjnej.Ja mam tą rurę zbudowaną częściowo w kafelkach.W związku z tym mam pytania:-czy muszę wyrazić zgodę na wymianę-czy mogą mi rozebrać (rozwalić) zabudowę tej rury-czy muszą zostawić moją łazienke w takim stanie w jakim zastaliCo mogę zrobić? -------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.11.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 - TAK- TAK- NIEMożesz wystąpić o odszkodowanie z tytułu ubezpieczenia jakie wykupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księżniczka 21.11.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 dziękuje za odpowiedz.a czy regulują to jakieś przepisy i czy ma znaczenie że moje mieszkanie jest własnościowe a tamto gminne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.11.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Już niejeden właściciel mieszkania własnościowego przekonał się na swojej skórze, że tak naprawdę jego własność to tynki wewnętrzne i to co jest w środku między nimi (np: meble i dywany).Bo mury, instalacje i cała substancja budynku jest wspólna niezależnie od aktów własności reszty mieszkań. Trwałe zabudowanie rur (pionów) jest kardynalnym błędem. Robiąc taką zabudowę należy się liczyć z jej demontażem. Zgłoś temat do zarządcy budynku, może funduszu remontowy pokryje część strat?Jest to w sumie usuwanie awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts