Mariox30 21.11.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 witam wszystkich - zastanawiamy się czy w domku ( domek kanadyjczyk, wersja najbardziej docieplona) ok.100m2 z poddaszem -kominek +rozprowadzenie ciepła na wszystkie pomieszczenia- co najlepiej się sprawdzi piec 2funkcyjny jakieś dobrej firmy czy jedno funkcyjny z zasobnikiem wodnym ??dodam że w kuchni nie będzie potrzebna ciepła woda ( zmywarka ) tylko łazienka i wc + ogrzewanie kominkowe jak wcześniej wspomniałem +dogrzewanie gazem na ustawieniu czasowym. Ktoś coś doradzi ? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 21.11.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 proponowałbym jednak doprowadzić ciepłą wodę, nie wszystko umyjesz w zmywarce. A z doświadczenia polecam zasobnik. Dzięki temu kocioł per saldo włącz się mniejszą ilość razy, można stosować układ trójrurkowy- generalnie większy komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariox30 22.11.2010 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No będzie ciepła w kuchni tylko sporadycznie używana a jeśli chodzi o koszty jednego i drugiego ? i zużycie gazu i gdzie taki zbiornik bedzie sie znajdował ? bo piecyk 2funkcyjny bedzie schowany w szawce w kuchni -gazem mamy tylko dogrzewać - na początku napaliłem się na piec z podajnikiem tłokowym na eko groszek ale szef firmy budującej domek namówił mnie na gaz bo to mały ciepły domek i da rade kominek + waśnie dogrzewanie gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts