robim5 21.11.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów , jestem tu nowy i może piszę ten post w niewłaściwym miejscu jeśli tak proszę o przeniesienie tematu.Moje pytanie dotyczy podłączenia wszystkich urządzeń jakie posiadam do grzania domu i ogrzewania wody. Zacznę od tego iż posiadam dom z poddaszem 190 m2 cały , na parterze posiadam podłogówkę i standardową instalacje ( grzejniki Buderus ) piętro ma tylko podłogówkę w łazience a pozostałe pokoje mają grzejniki Buderus. Do tego systemu posiadam piec dwu funkcyjny De Dietrich GTU 1200V link - http://www.dedietrich.pl/Produkty/Katalog-produktow/Technika-domowa/Olejowe-kotly-stojace/GTU-1200-V i sterownik Diematic 3 ze zdalnym sterowaniem , do tego systemu mam jeszcze kominek Lechma 24 kw z płaszczem wodnym który ma grzać wodę ciepłą i grzejniki jak i również jest jeszcze zestaw solarny który ma tylko za zadanie grzać ciepłą wodę ( zbiornik 300 L z dwoma wężownicami.) Pytanie moje jest następujące jak to wszystko spiąć rozsądnie żebym nie miał za dużo sterowników do tego systemu piec który posiadam ma możliwość rozbudowy o kolejne 2 sterowniki sterowania ogrzewaniem . Aby nie przedłużać chcę ogrzewać podłogę z pieca i kominka mieć możliwość osobnej regulacji temperatury parter i piętro , chcę aby piec zawsze był tym drugim źródłem który będzie się uruchamiał w momencie jeśli nie da rady solar albo kominek dogrzać wody . Na pewno o poradę proszę fachowca bo jak dla mojego hydraulika jest sprawa może nie trudna ale nie wie jak to spiąć elektronicznie w jeden system zarządzania. Dziękuję za informacje , jeśli coś nie tak napisałem to proszę o komentarz a rozwinę temat bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 21.11.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 wysłałem wiadomość prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts