Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

no i masz swoje hurra hurra 7%! sejm uchwalił 22% !!!

dimas

Recommended Posts

Niewątpliwie wielu z nas rozważać będzie zakup materiałów cześciowo lub całkowicie z pominięciem aparatu fiskalnego... Szara strefa rozrośnie się szybciej niż po wojnie...

Problem gwarancji przy zakupie wielu materiałow nie jest tak na prawdę istotny, liczyć się bardziej trzeba z fachowym wykonastwem.

Uwazam ze te 22% to błąd.Chytry zawsze dwa razy traci,qrde

Zgadza się - niestety ci spryciaże przekonają się, że ta zasada działa nadal już niebawem... No, ale piwo które nawarzyli będą pić inni.

Mam wrażenie, że ci państwo nie zdają sobie sprawy, w kogo uderzy najmocniej nowa regulacja - a chodzi mi głównie o budujących metodą gospodarczą. Przecież to jest jedna z bardziej przedsiębiorczych części społeczeństwa, która to dysponując dosyć ograniczonymi środkami finansowymi na budowę jest w stanie wypruwać sobie żyły, by dociągnąć budowę wymarzonego domu do szczęśliwego końca... I z pewnością nie będzie bezczynnie poddawać się bezmyslnym rygorom, mającym na celu jedynie napełnianie wiecznie pustego kołduna.

Ja w każdym razie na uszach stanę, by stało się, by stało się wprost przeciwnie do ich zamierzeń - bo te kilkanaście tysięcy, których zamierzają mnie dodatkowo pozbawić, to być albo nie być mojego domu.

Domy na pewno będą dalej budowane, tylko zobaczcie CO powstawało za komuny - szare domy z szarej strefy z dziwnych materiałów kradzionych czy "załatwianych", bez gwarancji i wiadomo z jakim wykonaniem.

Żegnaj estetyko i ekologio, które się znacznie podreperowały przez ostatnie kilkanaście lat.

pozdrawiam