Kristofer37 21.11.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam !Mam następujący problem polegający na pojawianiu się głównie na suficie (sufit podwieszany) i na ścianach brudu, tzn. przypomina to kurz, osad. Ciekawością jest to, że nigdy to nie występowało, rok temu pomalowałem i w tym roku ściany strasznie brudne, pomalowałem w lipcu i teraz w sobotę znów bo już sufit robił się brudny, jak się przejedzie ręką zostają smugi. Jest to mieszkanie w bloku na 3 ostatnim piętrze, w mieszkaniu się nie pali papierosów, wietrzy się, co to może być ?Czy np. grzyb może tak się objawiać.Ten brud przypomina np. jakby telewizor stał kilka lat i z tyłu za nim w tym miejscu zrobił się brud.Po prostu wygląda to jak brudny kurz na ścianie.Dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.11.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 nie rozumiem. Jak przetrzesz ręką to schodzi, czy się rozciera? A da się zetrzeć np szmatką (grzyba się nie da)Czy nie masz gdzies w okolicy kopcącego komina? Musisz najpierw wiedzieć, czy to brudne powierzchownie, czy wrasta w ścianę. jeżeli grzyb, to może ściana przemarza niedogrzana od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts