gadu gadu 21.02.2004 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Ja oczywiście też jestem zadowolana z domu choć w nim nie mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 SUPER WĄTEK! Chciałem w nim zaistnieć - POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gadu gadu 21.02.2004 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Naprawdę fajny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gadu gadu 21.02.2004 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 phi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Naprawdę fajny??? Przestan podciagac na gore ten gowniany watek. Wymiana doswiadczen a bezsensowne blabanie japy to dwie rozne sprawy. Sorry ale juz nie moge patrzec na te ,,dobZe,, zmien to i zapomnij o swoim pytaniu. Ytong jest dobry choc troche drogi i tyle . Sprawe uwazam za zamknieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 21.02.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 gosciu widze ze denerwuje Cię sama nazwa Ytong nie taki wcale on drogi liczyć trzeba umiec dokładnie czy to dużo 25000 zł za kompletny materiał na dom o pow. użytkowej 150 m wraz z transportem, chyba ze planujesz budowe na lata to sie zgadzam z tobą najpierw pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 21.02.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 gosciu widze ze denerwuje Cię sama nazwa Ytong nie taki wcale on drogi liczyć trzeba umiec dokładnie czy to dużo 25000 zł za kompletny materiał na dom o pow. użytkowej 150 m wraz z transportem, chyba ze planujesz budowe na lata to sie zgadzam z tobą najpierw pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci co jest w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 21.02.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 miałem na myśli bloczki + transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 25 tysiecy mowisz za 150 m/2 , material +transport( swoja droga ja ostatnio mialem transport za darmoche przy zamowieniu kominka za 780 zl-sprawa czysto dekoracyjna) Twoja sprawa, Twoj wybor. ja (przyjmujac Twoje kat. mam 137m/ za 13 tysi- fakt kwestia wyboru i czasu a przede wszystkim projektu.Wracajac do watku NIE i jeszcze raz NIE MAM nic przeciwko systemom ytong, ale w.....ja mnie tego typu watki gdzie tak naprawde nic sie nie mowi a watek jest caly czas na pierwszym miejscu. Co wnosza wypowiedzi typu ha ha czy tez bla bla bla i jeszcze raz bla.Mozesz chlopie budowac dom nawet z czekolady- ja nic nie powiem, ale kiedy bedziesz bezsensownie podciagac taki watek do gory to juz nie jest w porzadku.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci nie rozumiem chcesz szybko- zaplac.Chcesz wolno a taniej to moj wybor i Twoja krytyka jest nie na miejscu (w dodatku argumentujesz to tak magawypaśną oferta, ze az szok 150 m/2 chatki i system za 25 kpln plus he he tranaport gratis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregGreg 22.02.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 22.02.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Jak myślicie dobrze że zbudowałam dom z Ytong'a ??? mieszkam juz cztery lata w chałupie z ytonga.Materiał b.dobry.Paroprzepuszczalnosc muru i dobra izolacyjnosc powodują ze mieszka sie wspaniale i zima i latem Ja po wprowadzeniu sie zasypiałem do pracy,tak mi sie dobrze spało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Źle zle co jest zle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Jeden z najbardziej idiotycznych wątków na Forum. Mój proposal do gadu-gadu: nudzisz się i chcesz popaplać o niczym, to zadzwoń na 0-700. Poza tym zależy Ci, żeby temat ciągle był na szczycie, więc go ciągle podtrzymujesz... bez na dzie ja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Karol N. 22.02.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Dobrze zrobiłeś, ja początkowo też się przymierzałem ale niestety wychodzi na drogo . ( jak dla mnie ). Pozostaje mi solbet lub inny polski BK. Wlasnie, dlaczego nie polski BK. Plusy dla BK: -twardszy (mozna powiesic obraz na scianie bez obawy, ze spadnie jak to jest w przypadku Ytonga) i tanszy Plusy dla Ytonga: -wieksza dokladnosc wykonania (chociaz niektore bloki BK sa tez wykonane z wystarczajaca dokladnoscia). Zeby chociaz sciana jednowarstwowa z Ytonga miala przyzwoity "k" to moze mozna by sie pokusic. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 moim zdaniem 0,26 to przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rbert 33 22.02.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tylko że reklamowane k dla Ytongo wynosi 0,29 przy grubości 36 cm tak podaje producent ,a jaka jest rzeczywistość po wybudowaniu. Współczynnik jest obliczany dla gołej ściany nie uwzględnia nadproży i wieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 22.02.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tylko że reklamowane k dla Ytongo wynosi 0,29 przy grubości 36 cm tak podaje producent ,a jaka jest rzeczywistość po wybudowaniu. Współczynnik jest obliczany dla gołej ściany nie uwzględnia nadproży i wieńców. Robert,nadproża wykonane prawidłowo i prawidłowo ocieplone oraz rowniez wieńce prawidłowo ocieplone sa do wykonania--zapewniam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 tak ale 40 cm to już k=0,26w muratorze chyba 01/2004 był artykuł o domku Alex Kamera skierowana na dom właśnie z bloczków 36,5polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Karol N 22.02.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 moim zdaniem 0,26 to przyzwoicie Mimo wszystko BK 24cm + 12cm styropian uwazam za optymalne. Ytong nie cieszy sie wielka popularnoscia na zachodzie. Przy najblizszym wyjezdzie w tym kierunku popatrzcie ile domow buduje sie z Ytonga a ile z innych bloczkow. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts