Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy dobże że zbudowałam dom z Ytong'a ???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Naprawdę fajny??? :wink: :wink: :wink:

Przestan podciagac na gore ten gowniany watek.

Wymiana doswiadczen a bezsensowne blabanie japy to dwie rozne sprawy. Sorry ale juz nie moge patrzec na te ,,dobZe,, zmien to i zapomnij o swoim pytaniu. Ytong jest dobry choc troche drogi i tyle .

Sprawe uwazam za zamknieta

gosciu :lol:

widze ze denerwuje Cię sama nazwa Ytong

nie taki wcale on drogi liczyć trzeba umiec dokładnie czy to dużo 25000 zł za kompletny materiał na dom o pow. użytkowej 150 m wraz z transportem, chyba ze planujesz budowe na lata to sie zgadzam z tobą najpierw pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci :wink:

gosciu :lol:

widze ze denerwuje Cię sama nazwa Ytong

nie taki wcale on drogi liczyć trzeba umiec dokładnie czy to dużo 25000 zł za kompletny materiał na dom o pow. użytkowej 150 m wraz z transportem, chyba ze planujesz budowe na lata to sie zgadzam z tobą najpierw pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci :wink:

co jest w komplecie?

25 tysiecy mowisz za 150 m/2 , material +transport( swoja droga ja ostatnio mialem transport za darmoche przy zamowieniu kominka za 780 zl-sprawa czysto dekoracyjna) Twoja sprawa, Twoj wybor.

ja (przyjmujac Twoje kat. mam 137m/ za 13 tysi- fakt kwestia wyboru i czasu a przede wszystkim projektu.

Wracajac do watku NIE i jeszcze raz NIE MAM nic przeciwko systemom ytong, ale w.....ja mnie tego typu watki gdzie tak naprawde nic sie nie mowi a watek jest caly czas na pierwszym miejscu. Co wnosza wypowiedzi typu ha ha czy tez bla bla bla i jeszcze raz bla.

Mozesz chlopie budowac dom nawet z czekolady- ja nic nie powiem, ale kiedy bedziesz bezsensownie podciagac taki watek do gory to juz nie jest w porzadku.

Pozdr,

pare palet pustakow potem wywrotka piachu i jakos tak powoli budowa leci :wink:

nie rozumiem chcesz szybko- zaplac.Chcesz wolno a taniej to moj wybor i Twoja krytyka jest nie na miejscu (w dodatku argumentujesz to

tak magawypaśną oferta, ze az szok 150 m/2 chatki i system za 25 kpln

plus he he tranaport gratis) :o :-? :roll:

Jeden z najbardziej idiotycznych wątków na Forum. Mój proposal do gadu-gadu: nudzisz się i chcesz popaplać o niczym, to zadzwoń na 0-700.

Poza tym zależy Ci, żeby temat ciągle był na szczycie, więc go ciągle podtrzymujesz... bez na dzie ja !

Gość Karol N.
Dobrze zrobiłeś, ja początkowo też się przymierzałem ale niestety wychodzi na drogo :( . ( jak dla mnie ).

Pozostaje mi solbet lub inny polski BK.

Wlasnie, dlaczego nie polski BK.

Plusy dla BK:

-twardszy (mozna powiesic obraz na scianie bez obawy, ze spadnie jak to jest w przypadku Ytonga) i tanszy

Plusy dla Ytonga:

-wieksza dokladnosc wykonania (chociaz niektore bloki BK sa tez wykonane z wystarczajaca dokladnoscia).

Zeby chociaz sciana jednowarstwowa z Ytonga miala przyzwoity "k" to moze mozna by sie pokusic.

Karol N.

Gość Rbert 33
Tylko że reklamowane k dla Ytongo wynosi 0,29 przy grubości 36 cm tak podaje producent ,a jaka jest rzeczywistość po wybudowaniu. Współczynnik jest obliczany dla gołej ściany nie uwzględnia nadproży i wieńców.

Tylko że reklamowane k dla Ytongo wynosi 0,29 przy grubości 36 cm tak podaje producent ,a jaka jest rzeczywistość po wybudowaniu. Współczynnik jest obliczany dla gołej ściany nie uwzględnia nadproży i wieńców.

Robert,nadproża wykonane prawidłowo i prawidłowo ocieplone oraz rowniez wieńce prawidłowo ocieplone sa do wykonania--zapewniam:))

Gość Karol N
moim zdaniem 0,26 to przyzwoicie

Mimo wszystko BK 24cm + 12cm styropian uwazam za optymalne.

Ytong nie cieszy sie wielka popularnoscia na zachodzie. Przy najblizszym wyjezdzie w tym kierunku popatrzcie ile domow buduje sie z Ytonga a ile z innych bloczkow.

Karol N.