danielon 21.11.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam, mam małe pytanko czemu stosuje się wełnę mineralną przy docieplaniu wysokich bloków jak zauważyłem prawie cały budynek docieplony jest styropianem a reszte (czyli góra) ocieplana jest wełną? czemu nie styropianem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 21.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 p.poż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 21.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 czemu stosuje się wełnę mineralną przy docieplaniu wysokich bloków jak zauważyłem prawie cały budynek docieplony jest styropianem a reszte (czyli góra) ocieplana jest wełną? Przepisy zabraniają stosowania materiałów łatwopalnych powyżej 20 metrów wysokości budynku. Styropian jest łatwopalny ale tańszy od wełny, dlatego stosuje się go do granicznej wysokości. Powyżej ociepla się wełną. Jest to sposób na oszczędzanie przy ocieplaniu. Na youtube można obejrzeć pożar budowanego w Moskwie wieżowca, około 35 pięter, który został ocieplony styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 21.11.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Przepisy zabraniają stosowania materiałów łatwopalnych powyżej 20 metrów wysokości budynku. Styropian jest łatwopalny ale tańszy od wełny, dlatego stosuje się go do granicznej wysokości. Powyżej ociepla się wełną. Jest to sposób na oszczędzanie przy ocieplaniu. Na youtube można obejrzeć pożar budowanego w Moskwie wieżowca, około 35 pięter, który został ocieplony styropianem... ahaa to tak sie sprawa ma. dzieki za informacje bardzo mnie to ciekawiło dlaczego właśnie wełna a nie styro. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts