Pensjonat Topiło 21.11.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam Wszystkich.Chciałbym w końcu mieć czystą szybę w kominku z płaszczem wodnym i pomyślałem o zakupie w/w wkładu(chyba dobra pisownia...).Proszę o porady,uwagi dotyczące tego problemu-podobno ten wkład w jakimś stopniu obniża sprawność kominka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pensjonat Topiło 21.11.2010 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Wiem,wiem -Wermikulitarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 21.11.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Wermikulit do płaszcza wodnego nie będzie dobrym rozwiązaniem (to jest materiał izolacyjny). Możesz zastosować płytki szamotowe lub keramotowe (te drugie raczej ciężko będzie kupić). Sama ceramika trochę pomoże w utrzymaniu szyby w czystości ale do pełnego sukcesu potrzebny jest jeszcze dobry deflektor i gorące powietrze do spalania podane w optymalnym miejscu i ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts