Malybialy 21.11.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam co myślicie o tym projekcie(: czy będzie drogi w realizacji?Może ktoś już buduję wg. tego projektu? http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-tocjach/m49ec22891f871 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 23.11.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Jeszcze nie widziałam budowy według tego projektu, ale może ktoś się odezwie. Dom o tradycyjnym wyglądzie, dość duży. Garaż ku przodowi bez wykorzystania przestrzeni nad nim. Zaletą może być osłanianie wejścia przed północnym lub północno-zachodnim wiatrem (jeżeli będzie z tej strony). Program użytkowy uważam za komfortowy, a sposób rozplanowania pomieszczeń znajomy z innych projektów Archonu. Do przemyślenia układ kuchni, likwidacja jednego z okien w dodatkowym pokoju na parterze i sposób doświetlenia schodów (może jedno okno połaciowe, może wejdzie okienko nad spocznikiem łatwiejsze do mycia). Co do kosztów, to uważam, że przy budowie systemem gospodarczym te 280tys. z kosztorysu może być trochę za mało. Bezpiecznie byłoby mieć 320-330tys., jeżeli nie będzie etapowania i poddasze też ma być na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 25.11.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dzieki za zainteresowanie. Masz racje dom jest dosc duży, nie wiem czy nie za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 25.11.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dzieki za zainteresowanie. Masz racje dom jest dosc duży, nie wiem czy nie za duży. jeśli mniejszy, to może M-131 z pracowni Konrada Matuszewskiego- piękny, z podobnym rozmieszczeniem pomieszczeń a jednak mniejszy i zgrabniejszy http://www.konradmatuszewski.pl/projekty/2-projekty-gotowe-murowane/20-m-131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia34 04.12.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 WitamJestem w trakcie budowy domu w tocjach bardzo mi się on podoba teraz będę stawiać parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Biało 12.12.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 czesc mam na imie Piotr i wraz z małżonką mą Joanna:) wybudowalismy juz taki dom- "DOM W TOCJACH".Tzn. stan surowy, otwarty, czekający na okna...Nad garażem zrobilismy dodatkowe pomieszczenie, bedzie tam pralnia z suszarnia, na czesci może mini siłownia...hehe o ile bedzie sie chcaiło komus cwiczyc... kontakt do mnie to np[email protected]gg 1392141 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Biało 12.12.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 czesc Renia...ciesze sie, ze udało mi sie znalesc kogos, kto buduje taki sam dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Biało 12.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 witam. Nad garażem można zrobic pomieszczennie z wyjsciem z łazienki- pralnio-suszarnia, mini siłownia, wstawiasz okna w dachu, kupujesz teleskop i masz centrum obserwacyjne;). okno na klatce tylko dachowe, pojedyncze wystarczy, okno nad spocznikiem by sie zmiesciło, ale brzydko by sie komponowało z elewacja, wiec odpada.kuchnia-mała, za mała- nie mielismy rady na nia:(a okna w pokoju na dole nie zamurowalismy, bo by elewacja straciła wygląd... koszty...hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 12.12.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Tak z ciekawości zapytam - trafiłam z wyceną, czy nie za bardzo? Kuchnia jest nieduża, ale po tynkach i z okładziną podłogi będzie wyglądała na większą, więc nie martwcie się na tym etapie. Sama mam kuchnię 9,3m2 i dla mnie jest bardzo wygodna w użytkowaniu, ale umeblowanie wymagało dość dokładnego przemyślenia, żeby wszystko pomieścić tak, aby zawsze było od ręką, a nie na drugim końcu ciągu roboczego. Uważam za duży minus projektu, jeżeli poprawa funkcjonalności niszczy rysunek elewacji. Moim zdaniem funkcjonalność powinna jednak mieć wyższy priorytet, a zadaniem architekta, jest taki dobór kształtów otworów okiennych, ozdób, podziałów optycznych, żeby i elewacja wyglądała ładnie. Jednocześnie pozytywnie oceniam Wasz decyzję o niezaburzaniu elewacji - rzeczywiście rezygnacja z któregoś okna wymagałaby dużych kombinacji, żeby wygląd był przynajmniej jako taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Biało 20.12.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Nasz stan surowy, z biachodachówką, zamias dachówki, z oknami, bez drzwi wejsciowych, bramy garażowej i drzwi do kotłownii, które zostały zrobione zamiast okna to jakies 110 tys... No a kuchnia jest większa, bo projekt został powiekszony o metr, więc salon, jadalnia i kuchnia mają większa pow.. z umeblowaniem kuchni napewno bedzie sporo zachodu- no trudno. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts