Phate 22.11.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam!Mam domek - typową komunistyczną kostkę, którą kupiłem do remontu. Dom nie był docieplony i nie zrobiono w nim tradycyjnego dachu - tylko stropodach przykryty papą bez jakiegokolwiek ocieplenia czy wentylacji. W pierwszym roku funduszy starczyło mi na docieplenie całego domu od zewnątrz i wymianę okien. Niestety przez najbliższe 2-3 lata nie będę miał pieniędzy na wykonanie normalnego dachu, a temperatury na piętrze stają się nie do zniesienia, oraz, co gorsze - na suficie skrapla się woda, która po kilku miesiącach zaczęła zamieniać się w brzydkie czarne plamy pleśni. Postanowiłem docieplić dach od wewnątrz wełną mineralną, tylko martwię się, co będzie z tym zjawiskiem sublimacji - czy nadal między wełną a sufitem będzie się zbierać woda? Jakoś docieplić tymczasowo dach muszę, ale ponieważ jest to rozwiązanie tymczasowe, to wolałbym, aby nie było zbyt kosztowne. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 22.11.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Cześć, Tymczasowo nie ma sensu. Zobacz tu: http://muratordom.pl/budowa/dachy-i-stropy/stropodach-wentylowany,17_1041.html PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 26.11.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 tymczasowo nie ma sensu. Rozumiem ze jest to dach płaski, czyli najprostrzy i najtańszy do zrobienia, dajesz od góry wełnę , na to pape i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 09.01.2011 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Jest jedne rozwiązanie na sufit napryskać pianę poliuretanowa SELECTION500 i zakryć płytą gipsową , na pewno nie będzie się skraplało i super izolacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts