bettka 22.11.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Prośba o pomoc, gdzie znajdę taką cegłą klinkierową na kominy jak na załączonym zdjęciu? A przy okazji: jak budowaliście Wasze kominy? Z pełnej, ostatnie warstwy z pełnej a może całość z dziurawki z zaprawą cementową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunicjusz 22.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 nie buduj komina z dziurawki! mogę Ci udowodnić że popełnisz wielki błąd, sam wybudowałem komin z cegły klinkierowej pełnej, bez nawet najmniejszych spękań, płaciłem 4,25 od sztuki, ale jestem spokojny o komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 23.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Takie kolorowe cegły produkował kiedyś Jopek i o ile pamięć mnie nie myli nazywało się to "kolory jesieni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.11.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Tutaj też poszukaj. Mają piękne odcienie klinkieru. http://nelissen.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 23.11.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Kominów NIE WOLNO budować z dziurawki. Mówi o tym norma kominowa. Porotherm/Winterberg (czy jak im tam) - spory wbór kolorów i wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 25.11.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Jopek o ile wiem, nie ma pełnej cegły w ofercie, więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eNcoM 28.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ja też mam komin z klinkieru kratówki i także konin mi przemakal ale problemem było wykonanie wylotów spalin po stozku w efekcie w kanału 24x12 miałem jakieś 30x20 przy wylocie i padający śnieg czy deszcz spływal po ścianach komina W tym roku założyłem czapkę z nierdzewki oraz strażaka na wylocie zasłania przed opadami i poprawia ciąg Cegłę potraktowalem szkłem wodnym nie wygląda rewelacyjnie ale może w ta zimę. będzie spokój Na razie kominy są suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornacki 29.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Kominów nie buduje się z dziurawki tylko pełnej cegły - cegła klinkierowa to koszt ok 2,70-3 zł.Nalezy uważać na składowanie cegły, bo zawilgocone wodą opadową lub gruntową zwiększają ryzyko wystąpienia wykwitów. Również wilgoć zawarta w cegłach zmienia ich charakterystykę nasiąkliwości co może skutkować niewłaściwym wiązaniem zaprawy. Teraz to możesz sobie darować budowę bo optymalną temperaturą do murowania jest +5 do +25 stopni C. Kiedy temp. spadnie poniżej 5 stopni C, zaprawa nie zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrus86 02.12.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Tutaj mają duży wybór: http://www.vandersanden.com.pl/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts