Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz DOMEK! :)

Recommended Posts

Czytam, podglądam, porównuje i podziwiam Wasze domy i mieszkania już od daaawna, ale sama nie miałam z czym dołączyć :)

w miedzy czasie duuużo się zmieniło i teraz mogę założyć swój własny wątek ;)

na pamiątkę ;)

budujemy bliźniaka, razem z deweloperem od grudnia 2009r.

W chwili obecnej stoi gotowy, robione są kafle w garażu, poprawki przez dewelopera i może za dwa tygodnie będzie robiona pierwsza łazienka.. ślimaczy się ten etap strasznie, a nam się coraz bardziej spieszy bo już nie możemy się doczekać :)

tak więc po kolei..

początkowy plan budynku był taki:

IMG_0001..jpg

Edytowane przez Wer_onika

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po pierwszych zmianach wyglądał tak:

przenieśliśmy łazienkę na prawą stronę, zrobiliśmy spiżarnię pod schodami, zrobiliśmy otwartą kuchnię z wyspą na środku (tego nie ma na tym planie), z piętra dorobiliśmy betonowe schody na strych - tam ma być pralnia, suszarnia, rekuperacja, piec gazowy, przechowalnia, kuweta kotów itp. z pokoju na górze przylegającego do łazienki wykroiliśmy kawałek na kabinę prysznicową,

+ zwiększyliśmy styropian do 15 cm, podnieśliśmy dom o jeden pustak, dodaliśmy wełnę na krokwiach i pomiędzy nimi i masę innych rzeczy, które później miejmy nadzieję zaprocentują :)

zmieniliśmy też dachówkę na antracytową oraz kolor elewacji na biały i jasno szary.

IMG_0002..jpg

kuchnia jak już wspominałam będzie otwarta, z wyspą i białymi, drewnianymi meblami,

obok jadalnia z naszym starym stołem, witrynką i salon z narożnym kominkiem ( po wielu wyliczeniach będzie najmował najmniej miejsca) i 3-osobową szarą kanapą, fotelem, sprzętem muzycznym, stolikiem itp

Powierzchnia tego wszystkiego nie powala niestety na kolana, ale postaramy się tak rozłożyć wszystkie rzeczy żeby nie była zagracona.

Kafle w wiatrołapie, przedpokoju, kuchni i spiżarki będą szare, podłoga w salonie i jadalni dechy dębowe koniecznie z sękami, na ścianach baardzo jasny szary, blat w kuchni laminat brązowy.

mozaika w kuchni będzie butelkowo-zielona

okap gorenje biały ukośny

lampa w jadalni Fl'y Kartell biała matowa

lampa nad wyspą metalowa zielona

k-1..jpg

medium_Broby_dim&#10.jpg

kam 01 wer 4..jpg

kam 03 wer 4..jpg

7842..jpg

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Pięknie się zapowiada!

Bardzo podobają mi się pomarańczowe dodatki w łazience - bardzo oryginalnie :)

A w tej drugiej świetna jest ta duuuuuża i pojemna szafka i to mega duże okno :yes:

Chciałabym zapytać co to za lampki przy szafie w sypialni i chyba takie same widać w salonie?