Acia86 22.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Co zrobić jeśli plan zagospodarowania przewiduje budowę domu z ogrzewaniem gazowy, olejowym, lub elektrycznym a ja koniecznie bym chciała ogrzewanie na paliwa stałe typu węgiel, drewno. Czy jest jakaś możliwość abym właśnie takie ogrzewanie mogła sobie zrobic, czy juz w tej kwesti nic nie można zmienić?Bardzo proszę o pomoc bo się trochę załamałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 22.11.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 planu zagospodarowania to nie ominieszszczerze mowiac pierwszy raz spotykam sie z takim zapisem...gdzie Ty masz dzialke?w jakims scislym rezerwacie?mozesz dokladnie zacytowac ten fragment,bo byc moze to ogrzewanie jest tylko"sugerowanym".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.11.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Wreszcie się urzędnicy biorą porządnie za eliminowanie kotłów-kopciuchów z dzielnic domków jednorodzinnych i chwała im za to. Ale mogli chociaż kotły retortowe wpisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acia86 23.11.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 no jest napisane jak byk dla obszaru objetym planem obowiązuje NAKAZ:( a na marginesie ludzie całe wieki palą drewnem a teraz chca tego zakaz!!! a działka no widzisz to nie jest rezerwat tylko taka gmina:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.11.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 wiec co,kominek w salonie tez jest w takiej sytuacji zabroniony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 23.11.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Ale mogli chociaż kotły retortowe wpisać... Chyba prędzej bezdymne kotły dolnego spalania z miarkownikiem. Kotły retortowe generują kłęby różowego lub czarnego dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acia86 23.11.2010 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 no spotkałam się z taką opcją że był problem z kominkiem ale niby w końcu ten kominek został zrobiony...więc kto wie może jakos się uda coś wykombinowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 24.11.2010 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 pewnie zostal juz zrobiony po odbiorze domu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 24.11.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 mozesz dokladnie zacytowac ten fragment,bo byc moze to ogrzewanie jest tylko"sugerowanym".... Ja zacytuje swój obowiązujący od 2002 roku 22. Ustala się zaopatrzenie terenu w ciepło w oparciu o rozwiązania indywidualne z wykorzystaniem energii elektrycznej, gazu i innych nie konwencjonalnych źródeł energii. Obowiązuje zakaz stosowania w nowo projektowanych budynkach urządzeń do ogrzewania opalanych paliwami stałymi Co do kominków to wiem że ludzie je robią i nie ma problemu z odbiorem jeśli nie jest to podstawowe źródło ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts