TOMEK99 22.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 W moim domku został mi nie otynkowany korytarz a mam już ułożone płytki na podłodze a tak sobie wymyśliłem żeby nie tynkować tych ścian tylko zaciągnąć klejem do siatki.Jeśli ktoś robił podobnie prosił bym o jakieś wskazówki porady na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubek84 05.12.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 klej do siatki nakłada się cienkowarstwowo, z czego masz ściany? Generalnie lepszy wydaje mi się tynk gipsowy do nakładania ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 05.12.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Ściany mam z pustaka solbeta i tak się zastanawiałem też nad tynkiem tylko wydawało mi się ze klejem by poszło szybciej niż tynkiem.Ale teraz coraz bardziej przekonuje się do tynku właśnie gipsowego ale to tylko na ściany bo na sufit przykręcę płyty gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik101218 27.12.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 A mi się wydaje że powinieneś położyć siatkę z klejem a na to np gipsar potem zatrzeć i pomalować i wszystko jest ok. mi się nawet wydaje że jest to wytrzymalsze niż zwykły tynk sam mam tak w domu zrobione i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Możesz spokojnie położyć klej, potem zatopić w nim siatkę. Następnie jak zatrzesz, możesz gruntować i malować. Tynk będzie co prawda jaśniejszy od kleju i lepiej pokryje go farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts