Kazimierz Z. 23.11.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Jestem na etapie wyboru odpowiedniej pompy ciepła do zastosowaniu w swoim domu. Korzystaliśmy już z takiego kalkulatora kosztów ogrzewania:http://vikersonn.pl/kalkulator i myślę, że zaproponowane ceny są dosyć lojalne wobec Nas. Być może ktoś z Was posiada już takową pompę ciepła Bjorn w swoim domu i może przybliżyć mi nieco jej działanie i opłacalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.11.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jest to chyba jakaś nowość co wcale nie oznacza że są złe. Tutaj nie znalazłem ani jednej http://wp-verbrauch.in-tostedt.de/index.php?button=verbrauch&lang=plCena jednak pozostawia wiele do życzenia. Za podobną można kupić bardziej markowe co wcale nie oznacza że lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.11.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A ten kalkulator kosztów to o kant dupy. Zrobiony pod PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.11.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A ten kalkulator kosztów to o kant dupy. Zrobiony pod PC Bo uwzględnili widać przy PC i prądzie tylko tanią taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A propan policzyli pewnie po 3.30 jak bez łaski można mieć po 1,90 lub latem taniej. Nie neguję PC ale firmę która manipuluje wykresami. Na ich wykresie to pewnie konkurencyjne PC też są do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A ma ktoś informację, kto jest producentem tej pompy ciepła? Temat podnoszony już od ponad 2 lat.Marketing skierowany do "debilnych" inwestorów - min. kalkulator, a wczesniej "dopłaty". Tak myślę sobie, że jest to produkcja polska, stwarzająca wrażenie, że norweska. Ten niedźwiedź jest z tego słynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 24.11.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A propan policzyli pewnie po 3.30 jak bez łaski można mieć po 1,90 lub latem taniej. Nie neguję PC ale firmę która manipuluje wykresami. Na ich wykresie to pewnie konkurencyjne PC też są do dupy W założeniach kalkulatora podali jakie ceny energii zostały przyjęte.Pytanie czy zostały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.11.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) W założeniach kalkulatora podali jakie ceny energii zostały przyjęte.Pytanie czy zostały? Jeśli nie zostały to na jakiej podstawie te słupki? Że nasza PC jest najlepsza? No chyba, że ironizujesz:) s Siwy12: piszą, że sprężarka copeland. Jeśli to prawda co piszą to jakieś 10 lat temu copeland królował w chłodnictwie. Sprężarka nawet nie markowa a bardzo markowa. Jeśli to oczywiście copeland. Jak im wierzyć po tych słupkach? Zresztą Volvo już chińskie, kto wie czy copeland juz też nie? Edytowane 24 Listopada 2010 przez piotrmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grem 24.11.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jeśli parametry pomp ciepła tej firmy odbiegają od rzeczywistości tak samo jak ich kalkulator, to nie zazdroszczę potencjalnym inwestorom. Szukanie klientów przez pokazanie, że koszty ogrzewania pompą ciepła są ponad dwukrotnie tańsze od grzania gazem ziemnym jest chyba grubym przegięciem. O propanie napisał już piotrmak. A może ja o czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.11.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Szukanie klientów przez pokazanie, że koszty ogrzewania pompą ciepła są ponad dwukrotnie tańsze od grzania gazem ziemnym jest chyba grubym przegięciem. Jeśli uwzględnisz samą cenę gazu ziemnego to pewnie jest przegięcie ale jeśli doliczysz do tego przesyłowe to może się okazać że mają rację. U mnie za samo przesyłowe zapłaciłbym tyle co za CO przy PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 05.02.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 mi ich kalkulator wyliczył 60 tys.dolne źródło, 13kW mocy, podłogówka, c- jednym słowem komplet, do tego przewymiarowany o 10%waham się, jedynym konkurentem est pcc - ale ci znowu nie mają nikogo w opolskim, a vikerson ma..ktoś ma vickersona i używa?czy nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina i Grzegorz 20.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Okobar pisalem Ci ze jest w Opolu firma KREZEL ktora zalozyla mi Buderusa 7,3 kw na nowy dom po podlogach 202m2 .Calosc od a-z (cala hydraulika ,kolektory,podlogowki ,podloczenia studni ,geberity ,montaz,pc ,itd. za 63000zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 07.05.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 mi ich kalkulator wyliczył 60 tys. dolne źródło, 13kW mocy, podłogówka, c- jednym słowem komplet, do tego przewymiarowany o 10% waham się, jedynym konkurentem est pcc - ale ci znowu nie mają nikogo w opolskim, a vikerson ma.. ktoś ma vickersona i używa? czy nikt? vikerson to prawdopodobnie firma krzak powstała tylko na potrzeby programu ecoway. niema jej w żadnym rankingu pomp ,a i w skandynawi nikt o nich nie słyszał. Vikerson proponuje wykonanie inst. bez obejrzenia domu ,wszystko na maila, a tych co mają ich wyrób ze świeczką szukać . ja po dłuższym namyśle wybrałem ppc ecopower 11 + 400L cwu + 200m dz + 170m podłogówki za ok.50.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isoakte 26.10.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Sprawdzony działa świetnie Kalkulator Kosztów Ogrzewania jest TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Sprawdzony działa świetnie Kalkulator Kosztów Ogrzewania jest TU Z czym ty do ludzi? Z węglem do pomp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.10.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Z czym ty do ludzi? Z węglem do pomp? Ten kalkulator, to niezła forma rozrywki. Dla mojego domu policzył roczne koszty ogrzewania od 5300 do 11700zł, czyli do 5 do 10 razy więcej niż faktycznie płacę za ogrzewanie. Ale najlepsze jest to : Z naszych obliczeń, wynika również, że: Gaz Ziemny spala się najwolniej - 1.85625 kg/h Dotychczas sądziłem, że gaz ziemny potrafi spalać się najszybciej, żeby nie powiedzieć wybuchowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Kto takie głupoty tu wkleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts