mieszkanie2010 23.11.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, Kupujemy mieszkanie, niestety posiada wady, ktorych developer nie jest w stanieusunac. Zaproponowal nam wobec tego obnizke ceny. Niestety nie wiemy jaka obnizkezaproponowac. Problem z mieszkaniem polega na tym, ze na 2 scianach dlugosci 5mnie sa zachowane katy proste miedzy sciana a sufitem (krzywy sufit). Dodatkowow w pokoju, lazience i korytarzu widac golym okiem na innych scianach ze sufit jestkrzywy. Krzywizny dochodza 2cm i prawdopodobnie nie bedzie dalo ich sie poprawic.Wartosc mieszkania ok 350tys. Jak oceniacie istotnosc tej usterki w stosunku do mieszkania bez wad. Jaka obnizke mozna zaproponowac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 24.11.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 jak to nie da sie naprawić??to Ty będziesz mieszkał w spartaczonym mieszkaniu za tAAAAKą kasę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszkanie2010 24.11.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Oczywiście oni twierdzą, że im się to nie opłaca z jakiegoś tam względu. Dlatego chcą mi obniżyć cenę żebym przyjął mieszkanie z tą wadą. Ja biorę taką możliwość pod uwagę. Zresztą tynku nie można nadrzucać na sufit w nieskończoność bo odpadnie. Kwestią do wyceny więc pozostaje na ile obniża taka sytuacja wartość materialną mieszkania (jego jakości/standardu wykonania), która napewno nie jest równa kosztowi jej usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 2 cm na 5 metrach?Przecież nie będziesz jadł z tego sufitu ,tylko z talerza.Wziąłbym kasę i olał bym.A ile?Rzuć wartość zaporową n.p. -30 tyś.Zejdziesz na -10tyś. i ..... będziesz mieć kuchnię albo fajne wczasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 27.11.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Zgadzam sie , zaproponuj sporą obnizkę, jesli deweloper przystanie choć na jej połowę, to kup mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 29.11.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Też tak uważam. Musisz poprosić firmę budowlaną o wycenę naprawy tych ścian. Podadzą Ci ceny robocizny plus ceny materiałów i będzie wiadomo ile "krzyknąć" deweloperowi. Pytałam męża-budowlańca ile pi razy oko może to kosztować, ale nie jest wstanie tego określić bez obejrzenia mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszkanie2010 29.11.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Dziekuje za opinie, najwiekszy problem w tym ze tego nie da sie naprawic i w tej kategorii nie mozna oceniac.Sprawa ruszyla do przodu, no ale jeszcze nie wiadomo jak sie zakonczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 29.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 No jak to nie da sie naprawic?Odchylenie 2cm na 5 metrach dlugosci??? No bez przesady....Piszesz, ze "widac to golym okiem" - gratuluje wzroku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 29.11.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Najprostsza naprawa - sufit podwieszany. Plus tego taki, że możesz trochę pofantazjować bo przy odpowiednim kształtowaniu nie da rady zobaczyć odchyłek sufitu. Sprawdź powierzchnię mieszkania, zadzwoń do pierwszego lepszego kartonowca i zapytaj się o cenę sufitu z malowaniem i rozprowadzeniem instalacji do oświetlenia oraz materiałami. Do uzyskanej kwoty dodaj 20% i powiedz, że taką chcesz obniżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 30.11.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Dla mnie też nie jest pojęte stwierdzenie "nie da się". Ja miałam wszystkie krzywe ściany i wszystkie wyburzyliśmy. Poza tym jeden z kominów wentylacyjnych stał na środku pokoju- też się nie dało,ale... nie ma komina;) Wszystko się da. Dzięki wycenie usterek koszt mieszkania spadł 35 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesztof 10.12.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 No dziwna sprawa... Ja tu wietrze jakiś podostęp. Wszystko się da naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszkanie2010 13.12.2010 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Sprawa zakończona, udało mi się wytargować 10tys, przy początkowej propozycji dewelopera 2tys.Dziękuję za wypowiedzi w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 a krzywizny to najlepiej gipsem tynkarskim wyrównać..2cm/5m to naprawdę nie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 08.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Widoczny gołym okiem zwiśnięty sufit świadczy o poważnych błędach w wykonaniu budynku... lub poważnych błędach projektowych, mogących skutkować zagrożeniem życia użytkowników budynku.Nie ma się co cieszyć "przyoszczędzeniem 10 tys"... tego mieszkania nie sprzedaż a bardzo szybko możesz mieć konieczność kupna drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 08.02.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 widoczny gołym okiem..zależy od oka...to, że nawet gładź odpadnie z odparzonego sufitu nie oznacza, że będzie trzeba kupować drugie mieszkanie na boga...w nowym budownictwie na 90% na suficie są płyty KG więc nawet budowa od nowa sufitu gdyby ten zarwał się razem z rusztami i stelażami to koszt góra 500zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don pedro 123 23.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 jak tak bardzo ci ten sufit przeszkadza położysz płyty gipsowe. bierz kasę od dewelopera myślę żę min.10tys. Miałem mieszkanie z wielkiej płyty gdzie wszystko było krzywe na sufity dałem kg i pasuje.Teraz gdy się przyglądasz dokładnie widzisz te 2 cm, ale póżniej nie będziesz zwracać na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPy 23.02.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam ogromną prośbę do wszystkich zainteresowanych zakupem mieszkania, lub osób które kupiły mieszkanie w ostatnim czasie.Agencja e-ffectica.pl w której mam przyjemność pracować, przeprowadza ankietę pokazującą postrzeganie reklamy internetowej firm deweloperskich przez Internautów. Jeśli znajdziecie 2-3 minuty wolnego czasu, gorąco zachęcam do wypełnienia ankiety na:http://moje-ankiety.pl/respond-5893.htmlSerdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts