ŁukaszC4 24.02.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) A co sądzicie o Blachotrapezie?Podoba mi się to że w ich blachach na rąbek można zamówić wersje większymi przetłoczeniami co trochę je usztywni. Edytowane 24 Lutego 2014 przez ŁukaszC4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinn 05.03.2014 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 A co sądzicie o Blachotrapezie? Podoba mi się to że w ich blachach na rąbek można zamówić wersje większymi przetłoczeniami co trochę je usztywni. jeden wykonawców zaproponował mi Blachotrapez. cenowo jest atrakcyjny podobnie jak bud mat, pruszyński, balex-metal jesli porównamy blachy z pokryciem poliestrowym. Nie wiem co się kryje za pojęciem "SUPERIOR HB" u Blachotrapez-a. Ja zdecydowałem się zakupić Plannja emka click z powłoką z blachy SSAB Hart Coat 50 http://www.plannja.com.pl/klienci-indywidualni/produkty/panel-dachowy-zatrzaskowy/plannja-emka-click-500/ niestety z dniem dzisiejszym wycofali tańsza opcję HC 25 Satyna. Dobra stron tego to cena HC 50 ktora jest tyko o 1 zł/m2 wyższa od HC 25. Porównując do tańszych rozwiązań może dałem się ponieść marketingowi ale zapłacę za lepszą blachę ( różnica na całym dachu wyniesie mnie ok 1500 zł za materiał) i zdecydowanie sprawdzoną ekipę. Najtańsi byli w stanie wykonać poszycie za 50% ceny tych z polecenia ( przed negocjacjami) Wziąłem sobie do serca powyższe wpisy na temat precyzyjnego przygotowania rusztu drewnianego i obróbki okien ( nie montuje się podobno standardowych kołnierzy do okien połaciowych tylko wyrabia z blachy płaskiej). Odnośnie falowania myślę, ze i tak nie da się tego uniknąć w pewnym stopniu. Zobaczcie na fotki plannja - przykładowe dachy tez maja pofalowania. ps. Odnośnie cen nie sugerujcie się cennikiem oficjalnym ze strony producenta. Trzeba pytać w hurtowniach gdzie się zaopatrujecie i u wykonawców. ceny są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Nie ma blachy, która nie faluje. To po prostu taki urok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinn 09.03.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Niektóre dachy są niepofalowane. Od czego to zależy? Przypadek, ze akurat w tym momencie pokrycie jest gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Nie ma takich! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 06.03.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) blacha jest idealnie prosta jednak po przykręceniu do dachu sytuacja zmienia się diametralnie. Za tydzien będę montował blachę plannja trend to zrobię pare fotek dla potomności ku przestrodze z góry zakładam mizerny efekt choć będę robił co umiem żeby jakoś ograniczyć falowanie. Przede wszystkim to idealnie wyprostowany dach. Edytowane 6 Marca 2015 przez jarekpolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC4 18.09.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Lepsza jest blacha Ruuki Classic czy Lindab SRP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 01.11.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 WitamCzy wysokość rąbka w panelach dachowych ma jakiś wpływ na trwałość lub inne walory użytkowe?Zastanawiam się nad blachą z wysokością rąbka 25mm i 38mm.Ta 25mm bardziej mi się podoba z wyglądu ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts