midbass 23.11.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam. Mam następujący problem. W maju 2009 r. zawarliśmy umowę z Maz. spółką gazownictwa o przyłączenie do sieci gazowej. Przedmiotem m.in. była budowa gazociągu dystrybucyjnego średniego ciśnienia 175 mb + przyłącze gazowe 5 mb (gmina Piaseczno, k. Warszawy). Opłata którą ponieśliśmy za przyłączenie z uwagi na brak spełnienia warunków ekonomicznych przyłączenia wyniosła 50% całej inwestycji. Koszt dosyć poważny. Dziś usłyszałem od sąsiadki z równoległej ulicy, że zawarła w tym roku identyczną umowę z tym samym podmiotem i ma nie ponosić prawie żadnych kosztów za budowę gazociągu itd. Gdzieś tam podobno zasłyszała, że przyczyną mogą być rzekome dofinansowania z unii do tego typu projektów od tego roku. Czy coś wiecie na ten temat, skąd ta różnica, czy to prawda, a jeżeli tak to czy są jakieś szanse odzyskania/uzyskania dofinansowania części/całości naszego wkładu w tą inwestycję? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 12.11.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Podbijam temat. Chociaż stary, to wciąż aktualny. Sąsiadka twierdzi, że faktycznie nic nie zapłaciła. Czy jest szansa, żebyśmy jeszcze mogli coś odzyskać z naszego wkładu?Od czego zacząć? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.11.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 A nie lepiej zadzwonić do dostawcy gazu, zamiast pytać na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 13.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 . Czy jest szansa, żebyśmy jeszcze mogli coś odzyskać z naszego wkładu? . Nie masz szans na odzyskanie wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 14.11.2012 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Nie masz szans na odzyskanie wkładu. czy mogę prosić o dwa zdania dlaczego nie? dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 14.11.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 czy mogę prosić o dwa zdania dlaczego nie? dzięki. Zdanie 1 : Z tego samego powodu co "prawo nie działa wstecz" Zdanie 2: UE przyznaje pieniądze na konkretne działania z konkretną datą kwalifikowalności wydatków, ( czyli od - do) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 15.11.2012 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ok. dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts