malux20 05.06.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 a które uzyskują powietrzne 3 ?tak średniorocznieniektórzy sprzedawcy od gruntowych mówili mi o 3,5praw fizyki się nie przeskoczy pocieszające jest to że z powietrzną nie żenie się na wieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 05.06.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzięki Panowie za info, wydaje mi się że dla tak małego domku będzie to dobre źródło ogrzewania.Szkoda że cenę mocno zawyża zasobnik CWU.Ciekawe jak wyglądałaby opłacalność małego bojlera (ok 100l) w drugiej taryfie zamiast zasobnika a pompa tylko do ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 07.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Wiem że odbiegamy od tematu, ale cały problem w tym że pompa to np.10tys. a zasobnik co najmniej drugie tyle. A zużycie wody bardzo małe-jak na razie tylko jedna osoba (tzn. ja) i to tylko w wekendy więc chyba zasobnik mija się z celem, może warto go przewidzieć w planach za czas jakiś a teraz grzać bojlerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 07.06.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Wiem że odbiegamy od tematu, ale cały problem w tym że pompa to np.10tys. a zasobnik co najmniej drugie tyle. A zużycie wody bardzo małe-jak na razie tylko jedna osoba (tzn. ja) i to tylko w wekendy więc chyba zasobnik mija się z celem, może warto go przewidzieć w planach za czas jakiś a teraz grzać bojlerem? Do małych pomp(7kw i mniej) (domków) czasem daje Galmet SGWS Vulcan 200l. powierzchnia wężownicy większa niż w najmniejszym firmowym, P z starym softem dawał radę na jesień odpalę taki zestaw z nowym poprawionym również w kwestii cwu softem cenowo to ok. dwa bojlery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts