joka_debian 23.11.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) Witam Mam na ścianach w mieszkaniu takie coś (fotki w załączniku): Chcę wygładzić ściany i pomalować, jednak problem w tym, że pojęcia nie mam jak je wygładzić. Przeszlifować całość i przejechać cienką warstwą gipsu, żeby wyrównać wgłębienia.a później znowu szlifować? Edytowane 23 Listopada 2010 przez joka_debian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joka_debian 24.11.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Pomóżcie proszę, chciałbym zabrać się za to w najbliższy weekend, a nie chciał bym namieszać.Dodam, że to co obecnie jest na ścianie jest miękkie (to chyba gips), da się szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunicjusz 25.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Pomóżcie proszę, chciałbym zabrać się za to w najbliższy weekend, a nie chciał bym namieszać. Dodam, że to co obecnie jest na ścianie jest miękkie (to chyba gips), da się szlifować. polecam gładź wapienną, jeśli jet miękkie to zetrzyj czymś, a jeśli to gips to później nałóż gładź gipsową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_cinas 25.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Jeśli to gips i idzie łatwo to skrobać to zeszlifuj te większe nierówności potem odkurz, grunt i gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joka_debian 25.11.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Hmmm..., możliwe, że teraz jest na ścianie gładź wapienna. Jest to bardzo miękkie - paznokciem bez problemu można to mocno zadrapać.Czyli mam to delikatnie zetrzeć (tyle, żeby nierówności wygładzić i pozbyć się farby), a żeby wgłębienia wyrównać całość przejechać gładzią wapienną (tylko cienką warstwę)?Dobrze rozumuję? Jaki grunt dać na ścianę zanim położę gładź? Edytowane 25 Listopada 2010 przez joka_debian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunicjusz 26.11.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 dokładnie, jeśli tak zrobisz będzie w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Zysnarski 26.11.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Piękna ściana na położenie lazuru-wspaniała faktura!Jak zrobić:-to znacznie prostsze niż wygładzenie ściany:1. środek gruntujący (może być Unigrunt Atlasa)2. Farba podkładowa ( zwykła biała farba emulsyjna lub-lepiej coś z lateksów np. Kabe Akrylatex, Prolatex)3. Farba lazurująca np. Kabe Lazur W-pomalować i zetrzeć lekko wilgotna gąbkąWspaniały rustykalny efekt , niski koszt i można zrobić samamu.Koszt:: grunt ok. 0,60zł/m2; farba biała ok. 1zł; lazur ok. 0,80zł/m2.Razem materiały-ok. 3zł/m2 Jeśli pomysł jest zły-.środek gruntujący+ gładź wapienna np. Hufgard Optolith KFI-1kg=0,95złKoszt 1m2-ok.6zł. Wilgotną gładź filcować pacą z gąbki. Nie jest gładkie jak szyba-ale to ładniej. Najgorszy pomysł to gips-bo to paskudztwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joka_debian 26.11.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ciekawy pomysł, faktycznie fajnie może to wyjść.Dodam, że w kuchni mam taką samą fakturę (jaśniejszy kolor - kremowy). Czy tam nie lepiej byłoby wygładzić to jednak? Dziękuję Wam za cenne rady i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts