newyork 23.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Ile wytrzymuje Wam kostka WC taka którą wrzuca się do kompaktu wc i barwi wodę na niebieski lub zielony kolor ?Na opakowaniu pisało około 400 spłukań ,a mi ona trzyma 3 dni :/Kostka jest w folii która zabezpiecza palce przez zabrudzeniem.Folia w wodzie się rozpuszcza.Rozumie przez to,że niema znaczenia jak folie zdejme wcześniej?Robie tak dlatego żeby kostka zmieściła się w bocznej dziurze kompaktu przez którą wrzucam ją do środka.To chyba jedyny powód ale wtedy folia musiałaby spełniac rolę "spowalniacza" .... Jak to jest u Was ? http://www.otofotki.pl/img16/miniaturki/cs988_1330363721.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 23.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Proszę zdradź sekret jak mieć takie problemy a nie inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 23.11.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 przelicz-kostka 3-5zł,ta lepsza mi stracila woda kolor po 3 dniach teraz pomnóż przez okres miesiąca i ...problem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 24.11.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 To nie problem. Zawsze można zrezygnować z kostki i cieszyć się krystalicznie czystą wodą w muszli (no chyba że czysta woda nie pasuje do wystroju łazienki/wc). Problem szybko zużywającej się kostki może być wynikiem innego niż założony przez producenta PH wody (to tylko moje domysły niczym nie poparte). Może w instrukcji użytkowania kostki coś pisze na ten temat PH wody? Zresztą hmmm..... zawsze można interweniować u producenta powołując się na niezgodność towaru z jego instrukcją użytkowania. W ostateczności można pójść do UOKiK-u, oni każdą sprawę muszą rozpatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 24.11.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Mam zwykłą kostkę zawieszaną. Metodą prób znalazłam takie które się wolno zużywają, ładnie pachną i nie są najdroższe. Myślę, że ty też powinnaś zrobić test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.11.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Używaj żelu (takie coś do wyciskania). Wytrzymuje tyle spłukań ile deklaruje producent. Wiem bo sumowałem sobie każde posiedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 24.11.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 jw. + jeśli w kostce to niestety ale zdejmowanie tej foli właśnie obniża trwałość. Folia spełnia rolę powolnego filtra uwalniającego tylko niezbędną ilość środka. Po pewnym czasie ona się rozpuści ale do tego czasu spełnia swoje zadanie. U mnie się utrzymuje ok 3 tygodni w zależności od intensywności użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 24.11.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Wczoraj wrzuciłem bez zdejmowania folii....tylko musiałem niestety ściągać górną pokrywę kompaktu :/ bo przez dziurę nie przejdzie.Dam znać jakie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 24.11.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 U mnie to nawet żona umie zdejmować tą pokrywę do wrzucenia tej kostki więc nie jest to zbyt upierdliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.11.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 folia musi pozostać jak wspomniał robdkokoło 14 dni, rodzina 3 osobowa, kibel używany dość często, minimum 10 spłukań dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 24.11.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Ile wytrzymuje Wam kosta WC ? Nie no polewka. U mnie wytrzymuje około 2tyg. Ale to zależy od producenta bo te tanie z "kauflandów" zauważyłem że krócej. Producent zaleca aby kostkę umieszczać po przeciwnej stronie niż wlot wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 24.11.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 U mnie to nawet żona umie zdejmować tą pokrywę do wrzucenia tej kostki więc nie jest to zbyt upierdliwe no nie jest jak robi sie to co dwa czy trzy tygodnie a jak co trzy dni to najwiekszy twardziel pęknie dobra,narazie mam kolor i oby pozostał dluuuugooo co do opakowania z kostki to producent twierdzi ,ze wytrzymuje 400 spłukań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.11.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 U mnie kostka W5 wytrzymuje 4-5 dni - i mam wrazenie ze postawia osad .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichociemny82 24.11.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 moja trzyma gura miesiąc ale nigdy krócej niż, dwa tygodnie. więc twoja kostka jest jakaś dziwna, lepiej zmień na inną. niezalerznie od foli czy jej braku powinna zostawać dłużej w tym pojemniku plastikowym. a może twój kibel wypuszcza większy strumień wody i to dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 25.11.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ile wytrzymuje Wam kostka WC taka którą wrzuca się do kompaktu wc i barwi wodę na niebieski lub zielony kolor ? Na opakowaniu pisało około 400 spłukań ,a mi ona trzyma 3 dni :/ Kostka jest w folii która zabezpiecza palce przez zabrudzeniem. Folia w wodzie się rozpuszcza. Rozumie przez to,że niema znaczenia jak folie zdejme wcześniej? Robie tak dlatego żeby kostka zmieściła się w bocznej dziurze kompaktu przez którą wrzucam ją do środka. To chyba jedyny powód ale wtedy folia musiałaby spełniac rolę "spowalniacza" .... Jak to jest u Was ? http://www.otofotki.pl/img16/miniaturki/cs988_1330363721.jpeg A może kostka nie rozpuszcza się tak szybko, tylko po prostu spłukała się i w całości wypłynęła ze zbiornika?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts