Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile wytrzymuje Wam kosta WC ?

newyork

Recommended Posts

Ile wytrzymuje Wam kostka WC taka którą wrzuca się do kompaktu wc i barwi wodę na niebieski lub zielony kolor ?

Na opakowaniu pisało około 400 spłukań ,a mi ona trzyma 3 dni :/

Kostka jest w folii która zabezpiecza palce przez zabrudzeniem.

Folia w wodzie się rozpuszcza.

Rozumie przez to,że niema znaczenia jak folie zdejme wcześniej?

Robie tak dlatego żeby kostka zmieściła się w bocznej dziurze kompaktu przez którą wrzucam ją do środka.

To chyba jedyny powód ale wtedy folia musiałaby spełniac rolę "spowalniacza" ....

Jak to jest u Was ?

http://www.otofotki.pl/img16/miniaturki/cs988_1330363721.jpeg

To nie problem.

Zawsze można zrezygnować z kostki i cieszyć się krystalicznie czystą wodą w muszli (no chyba że czysta woda nie pasuje do wystroju łazienki/wc). :)

Problem szybko zużywającej się kostki może być wynikiem innego niż założony przez producenta PH wody (to tylko moje domysły niczym nie poparte). Może w instrukcji użytkowania kostki coś pisze na ten temat PH wody?

Zresztą hmmm..... zawsze można interweniować u producenta powołując się na niezgodność towaru z jego instrukcją użytkowania. W ostateczności można pójść do UOKiK-u, oni każdą sprawę muszą rozpatrzyć.

jw. + jeśli w kostce to niestety ale zdejmowanie tej foli właśnie obniża trwałość. Folia spełnia rolę powolnego filtra uwalniającego tylko niezbędną ilość środka. Po pewnym czasie ona się rozpuści ale do tego czasu spełnia swoje zadanie. U mnie się utrzymuje ok 3 tygodni w zależności od intensywności użytkowania ;)

U mnie to nawet żona umie zdejmować tą pokrywę do wrzucenia tej kostki ;) więc nie jest to zbyt upierdliwe ;)

no nie jest jak robi sie to co dwa czy trzy tygodnie a jak co trzy dni to najwiekszy twardziel pęknie :D

dobra,narazie mam kolor i oby pozostał dluuuugooo

co do opakowania z kostki to producent twierdzi ,ze wytrzymuje 400 spłukań ....

moja trzyma gura miesiąc ale nigdy krócej niż, dwa tygodnie. więc twoja kostka jest jakaś dziwna, lepiej zmień na inną. niezalerznie od foli czy jej braku powinna zostawać dłużej w tym pojemniku plastikowym. a może twój kibel wypuszcza większy strumień wody i to dlatego?

Ile wytrzymuje Wam kostka WC taka którą wrzuca się do kompaktu wc i barwi wodę na niebieski lub zielony kolor ?

Na opakowaniu pisało około 400 spłukań ,a mi ona trzyma 3 dni :/

Kostka jest w folii która zabezpiecza palce przez zabrudzeniem.

Folia w wodzie się rozpuszcza.

Rozumie przez to,że niema znaczenia jak folie zdejme wcześniej?

Robie tak dlatego żeby kostka zmieściła się w bocznej dziurze kompaktu przez którą wrzucam ją do środka.

To chyba jedyny powód ale wtedy folia musiałaby spełniac rolę "spowalniacza" ....

Jak to jest u Was ?

http://www.otofotki.pl/img16/miniaturki/cs988_1330363721.jpeg

A może kostka nie rozpuszcza się tak szybko, tylko po prostu spłukała się i w całości wypłynęła ze zbiornika?...