dampel 23.11.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Mam pytanie co do tego typu szyby, zamówilem drzwi zewnętrzne z szybkami z "lustra weneckiego" z dostawka. Na dostawce z zewnątrz jest lustro weneckie wewnątrz szyba zwykła, a na skrzydle drzwiowym z zewnątrz szyba, w środku lustro weneckie.... Jak powinno być? Moze ktoś wie?? Mi sie wydaje ze na obu powinno na zewnątrz lustro weneckie w srodku szyba, tak zeby wnetrza szyby z zewnątrz nie bylo widać, czyli tak jak na dostawce.... A poza tym, na obu ( na dostawce i na skrzydle drzwiowym) powinno byc tak samo, mam racje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.11.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 masz rację - reklamuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 23.11.2010 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 masz rację - reklamuj . jaka mam podać podstawę?, bo prod mówi, że tak ma ... Jutro montaż, muszę go wstrzymać, tylko co powiedzieć, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 24.11.2010 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 http://picasaweb.google.com/dampeli/Drzwi02?authkey=Gv1sRgCKHU8unorf2LdA#5542904796826931186 tak to wygląda, nie wiem czy widać dobrze.... hmmm w dostawce nie widać ramki, a w skrzydle juz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.11.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 co to za tłumaczynie, że "producent tak ma". Pomylili się przy szkleniu w fabryce drzwi i tyle - to bardzo popularny błąd. Trzeba wyszklić szybki w drzwiach, odwrócić je i zaszklić ponownie i po problemie. Powód reklamacji: 1/ brak jednorodności reflex-u w całej konstrukcji drzwi - de facto w naświetlach bocznych masz większy reflex niż w skrzydle drzwiowym. Dodatkowo w skrzydle masz tzw. telewizor - widać ramkę dystansową.2/ różnica w odcieniach szkła - naświetla versus skrzydło. Zadaj pytanie dostawcy jeśli to drzwi zewnetrzne: czy szkło releksyjne jest hartowane ? Jeśli nie to występuje duże ryzyko, że szybki popękają na elewacjach szczególnie wschód, zachód, południe. Pólnocna strona raczej nie - brak słońca. Ten typ szkła ( 8% transparencji) ma niesamowitą absorpcję ciepła i powinno wzmocnić się jego strukturę w procesie hartowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 24.11.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Bardzo dziękuję za pomoc, zobaczymy co zdziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.11.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Też bym reklamował, tzn. nie widziałbym przeszkód by składać reklamację w imieniu klienta i oczekiwałbym że firma to poprawi. Zdarzyło mi się już kiedyś coś podobnego ze szkłem satynowym i bez problemu serwis zrobił to po montazu, na budowie. Z tym że w drzwiach tej konkretnej firmy... no szlag mnie trafia jak widzę u nich w klamkę przeznaczoną do drzwi wewnętrznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts