tautek3 24.11.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam, mam takie wątpliwości i pytania dotyczące izolacji sutereny. Mianowicie chciałbym zaadopotować sutereny na mieszkalne, w tym celu skułem chudziaka i obniżyłem poziom gruntu o 20 cm oraz podbiłem fundament. Sciany sa z kamienia, od zewnątrz bez izolacji. Działka jest z delikatnym spadkiem z wysokim poziomem wod gruntowych. Po obnizeniu i wybraniu ziemi z pomieszczen w okresie roztopow naplywa tak z 10 cm wody, natomiast poza roztopami nie ma wody. Chciałybm to zaizowlwac jakos i mam taki pomsyl aby dac dwie warstwy papy termozgrzewalnej na podlodze i scianach az po sam sufit, pozniej z racj tego ze sciany sa z kamienia obmurowac wszystkie sciany z pustaka szarego a dodatkowo na podłoge jeszcze folie budowlana razy 2. czyli powstana pomieszczenia zbudowany idac od zewnatrz z: sciana z kamienia 40cm, papa termozgrzewalna, pustak szary tynk. I mam takie pytanie nalezy izolowac takze od zewnatrz czy wystarczy tak jak to opisalem ? dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts