Olseno21 24.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam mam problem potrzebuje odprowadzić ścieki z WC z altanki ale różnica poziomu studzienki kanalizacyjnej wynosi 60 cm i mam takie pytanie czy oprócz pomp istnieją jakieś rozwiązanie tego tematy "domowymi sposobami "?Dołączam rysunek w celu zrozumienia problemu . POZDRAWIAMbez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Na rysunku altanka jest wyżej wiec w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olseno21 24.11.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 przepraszam dopiero spostrzegłem poziom rury od altanki jest poniżejbez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jedynie budowa przepompowni Cię ratuje w takim wypadku. Ale możesz ją zrobić tanim kosztem, beczka 200l i pompa z pływakiem do brudnej wody. Innego rozwiązania nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olseno21 24.11.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 czy jest potrzebna pompa o jakieś konkretnej mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jak różnica poziomów tak jak u ciebie jest niewielka to pompa najmniejszej mocy sobie z tym poradzi tylko pompa musi być przeznacza do brudnej wody. No i musisz zachować reżim w ubikacji nie wrzucać tam rzeczy które się nie rozpuszczą bo pompa ich nie wyciągnie. Są tez specjalne rozdrabniarki połączone z pompą przeznaczone specjalnie do przepompowywania ścieków do wyżej położonego odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olseno21 24.11.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 nad tematem rozdrabniarki też myślałem ale to już większy koszt. zależy mi na prostocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts