kurak 24.11.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam dziś przywieźli drzwi zewnętrzne chłopaki wesołe uprzejme wstawili drzwi szybko ,lecz teraz jak tak na spokojne siedzę i im się przyglądam to bardziej mi te drzwi wyglądają na oklejone niż na drewniane a miały właśnie być drewniane bo takie chcieliśmy i zapłaciliśmy jak za drewniane. I tu mam pytanie jak mogę rozpoznać czy po czym poznać czy te drzwi są drewniane czy oklejone , acha jeszcze jedno u mnie montowali na samą piankę czy to jest montaż prawidłowy zewnętrznych drzwi grubości 7cm , czy zrobili mnie w hu..............a i sobie pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Drzwi powinny być montowane na kotwy takie jak do okien tylko grubsze. Lub futryny powinny być przewiercane i montowane na kołkach. Na samej piance drzwi się nie montuje bo po jakimś czasie mogą Ci opaść. Drzwi drewniane są strasznie ciężkie moje ważyły ponad 50kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 25.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam dziś przywieźli drzwi zewnętrzne chłopaki wesołe uprzejme wstawili drzwi szybko ,lecz teraz jak tak na spokojne siedzę i im się przyglądam to bardziej mi te drzwi wyglądają na oklejone niż na drewniane a miały właśnie być drewniane bo takie chcieliśmy i zapłaciliśmy jak za drewniane. I tu mam pytanie jak mogę rozpoznać czy po czym poznać czy te drzwi są drewniane czy oklejone , acha jeszcze jedno u mnie montowali na samą piankę czy to jest montaż prawidłowy zewnętrznych drzwi grubości 7cm , czy zrobili mnie w hu..............a i sobie pojechali Nie zrobili Cię w hu..., tylko w chu... Montaż woła o pomstę do nieba. Wołaj ich od razu na poprawkę. A skrzydło wymontuj i na wagę. Jak lekkie to żądaj wyjaśnień, jak ciężkie, to powinieneś się jeszcze upewnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.11.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zdejmij skrzydło i zajrzyj od spodu. To powinno wyjaśnić, czy to okleina, czy drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Na oko nie da się ocenić czy to okleina czy drewno. Poza tym duża część drzwi "drewnianych" jest właśnie okleinowana.. chociaż ja uważam, że lepsze są z warstwami drewna. Z założenia jest tak:rama jest złożona z 3-4 sklejonych warst drewna - środek to klejonka z drobnych elementów (taniej i lepiej) ale przynajmniej 5mm grubości na zewnątrz skrzydła powinno być z drewna - tak robią uznani producenci, bo okleina teoretycznie może się odkleić w warunkach zewnętrznych, chociaż wszelkie wypełnienia w 99% są ze sklejki, która ma na wierzchu coś z okleiny... Sprawdzisz to otwierając drzwi. Na bocznej krawędzi da się zuuważyć poklejone warstwy. A montaż na pianę.. hmm.. nie ma żadnych kotew/blach po bokach? To może chociaż są dane śruby przewiercone przez ramę. Jak nie widzisz to może są pod uszczelką albo niewidoczne, pod zaczepami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts