Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z płaskim dachem i nutą modernizmu:) ZAPRASZAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 494
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja oczywiście orginalna nie będę.... DOM JEST CUUUUDOWNY!!! :jawdrop:

Podoba mi się baaardzo :) Współczuję "pałętających się" jeszcze ekip, wiem jakie to denerwujące (przerabiałam to w poprzednim domu;) ) ale patrząc na to jak pięknie już macie z pewnością warto ;)

Trzymam kciuki za szybkie pozbycie się fachowców i cieszenie się domkiem już tylko we własnym gronie!

Pozdrawiam!!!

..nic z tych rzeczy;)

Daleko mi do przyzwyczajenia dlatego wszystkim Wam dziękuję!

mefiko A propos Graffio Grau to zostało nam ładnych parę paczek(jeśli się nie mylę to około 10m2). Potencjalnych chętnych zapraszam na priva a zapewne zakupi je u nas w dobrej cenie;)

nazwa12 chętnie rozejrzałbym się poznawczo po ich królestwie - jest szansa na linka?:)

MarJel info podeślę na priva;)

madzioochna to niecelowy zabieg markietingowy:)

Jak tylko skończą schody i będziemy mogli się odfoliować zdjęcia zrobię i na pewno niezwłocznie tu wkleję;)

Edytowane przez Mytka

mefiko A propos Graffio Grau to zostało nam ładnych parę paczek(jeśli się nie mylę to około 10m2). Potencjalnych chętnych zapraszam na priva a zapewne zakupi je u nas w dobrej cenie;)

O masz! A ja wczoraj już za nasze zapłaciłam. Ale na szczęście udało mi się kupić w rewelacyjnej cenie. :wiggle:

A jak się w ogóle te płytki kładło? Podobno to bardzo twardy gres.

I jeszcze mam pytanie o fugę - jaki kolor i szerokość zastosowaliście?

Edytowane przez mefiko
edit

Witam!

Jako na razie aspirująca inwestorka nowoczesnego domu patrzę, podglądam i wylądowałam tutaj! Piękny dom i to co dla mnie i jak widać dla was bardzo ważne konsekwentny w stylu, architekturze i wnętrzach, ach.. żeby to się w naszym "eklektycznym" kraju przyjęło :) Będę zaglądać z zazdrością podziwiając jak dopieszczacie domek :)

Witam, gratuluję przepięknego domu :)

Ja z pytaniem o łazienkę przybywam, a konkretniej o wannę i baterię.

Czy przy wannie wolnostojącej bateria w ścianie jest dobrym pomysłem?

Jak się ją użytkuje? Czy wylewka bez problemu sięga (nie rozchlapuje się podczas nalewanie wody)?

Czy wanna musi stać bezpośrednio przy ścianie, czy macie ją trochę odsuniętą?

Jak długa jest wylewka?

Ech, cała lista pytań mi wyszła :wiggle:

..witaj anna-maria3:)

Wanna stoi wolno;) 10cm od ściany. Wylewka która wybraliśmy sięga bez problemu do wanny (ma 18cm dł) i nawet w minimalnym stopniu nie 'rozbryzguje' wody:)

sama wylewka (kaskadowa) wygląda tak:

http://www.apoco.pl/data/gfx/pictures/medium/4/2/22424_1.jpg

Taki rozwiązanie wydawało mi się optymalnym ze względu na ceny wylewek wolnostojących i póki co nie narzekamy, a wanna jest w ciągłej eksploatacji bo jeszcze nie mamy umywalek:D

.Taki rozwiązanie wydawało mi się optymalnym ze względu na ceny wylewek wolnostojących i póki co nie narzekamy, a wanna jest w ciągłej eksploatacji bo jeszcze nie mamy umywalek:D

Z tych samych względów rozważam baterię podtynkową :bash:

Z drugiej strony tłumaczę sama sobie, że taka wolnostojąca to do ciągłego pucowania się nadaje, żeby się ciągle ładnie błyszczała,

więc może podtynkowa mniej pracochłonna będzie :cool:

Ja patrzę na Paffoni Stick - ma wylewkę 24,5 cm, czyli powinno być OK.

Bardzo Ci dziękuję za informacje :)

..ja wiem ..ja wiem ..ale to wszystko przez ciągły rozgardiasz i brak detali;)

Ale zrobili nam w końcu schody !!

1,5tygodnia Panowie je strugali dzień w dzień a w dodatku będą musieli po świętach znów 'na chwilę' wpaść i wymienić dwa górne trepy bo nie dochodzą do szklenia:/