pepejeans 25.11.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 tez będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.11.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 super bryłaCzy Wasza łazienka będzie miała ze 30m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.11.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Mytka, tylko posadzenie drzewa Ci zostalo:DPiekny Synek, piekny dom....gratulacje dla Ciebie i Zony!! bede dalej podgladac...nam niestety tez (jak Anice) nie udalo sie przeforsowac dachu plaskiego....ani jednospadowego...eh:cool: Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.11.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam Przyłączam się do zachwytów forrumowiczów-piękny i nowoczesny dom.U mnie plan z góry zakładał-dom z dachem kąt-30-45 stopni ;( Przybiegłam tu z wątku tapetowego.Wrzuć trochę zdjęć ze środka-bo masz się czym pochwalić Pozdrawiam i ostrzegam-będę tu zaglądać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 25.11.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Kolejne cudo na forum:)Te małe i te duże oczywiście:)Z niecierpliwością czekam na wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.11.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 widze,ze wiecej tu zalujacych swoich stromych dachow.... ja w tej chwili mieszkam w kostce,nie nazwalabym ja medernistyczna,ale komunistyczna bardziej i buduje sie zupelnie gdzie indziej takze obok takiej kostki.... w okolicy gdzie mieszkam,jest setki kostek,a nowy plan zagospodarowania przewiduje dachy strome....wiec argumenty o ujednoliceniu krajobrazu to se mozna o....potluc ciekawe jakby dali wolna reke inwestorom,ile tak naprawde ludzi zrobiloby stromy dach w moim miescie znalezienie miejsca na plaski dach graniczy z cudem,wlasciwie juz chyba wszystkie okolice sa opanowane przez nawiedzonych sielskim krajobrazem miejskich architektow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathi 25.11.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 bosko, widzę, że boski synus i boski domek! też tu będę zaglądała. U nas, ze względu na teren (górki i pagórki) nie mogłam takiego klocka postawić, wiec pooglądam inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 25.11.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dom cudo. Czekam na wnetrza wow ale fajny dom elewacja to moje marzenie i te okna No to teraz życzę szybkiej przeprowadzki i radości z Miłoszka i gniazdka Ps. Malgoś wnetrza też fajne tylko w innym watku Ło matko z córką!!! Jaaaaaaaaakiii dooooom :jawdrop: Zarąbiasty!!!! I cudniaste dziecię Gratuluję jednego i drugiego Z niecierpliwością czekam na więcej i więcej i więcej Piękny dom O kurcza molek!!!! musze sie wpisać bo mi wątek ucieknie. Synuś cudny, gratuluję O mamo jaki dom Bede tu czestym gosciem Wklejaj duzo zdjec Kolejne cudo na forum:) Te małe i te duże oczywiście:) Z niecierpliwością czekam na wnętrza. Witam Przyłączam się do zachwytów forrumowiczów-piękny i nowoczesny dom.U mnie plan z góry zakładał-dom z dachem kąt-30-45 stopni ;( Przybiegłam tu z wątku tapetowego.Wrzuć trochę zdjęć ze środka-bo masz się czym pochwalić Pozdrawiam i ostrzegam-będę tu zaglądać ;D Mytka, tylko posadzenie drzewa Ci zostalo:D Piekny Synek, piekny dom....gratulacje dla Ciebie i Zony!! bede dalej podgladac...nam niestety tez (jak Anice) nie udalo sie przeforsowac dachu plaskiego....ani jednospadowego...eh:cool: Maja tez będę podglądać BARDZO Wam wszystkim dziękujemy!! także w imieniu Miłosza:) Przyznaję, że to niebywale [lub dosadniej cholernie:D] MIŁE czytać, że dom tak się z zewnątrz podoba:) Kto buduje/wybudował w naszym kraju kostkę ten wie, że podczas budowy człowiek przywykł jedynie do odpowiedzi na pytania: "czy to będzie siedziba jakiejś firmy?" czy "to sklep jakiś Pan buduje?" lub "nie pozwolili Panu wybudować ze skośnym dachem? dziwne.." Najlepszy był przedstawiciel firmy montującej u nas bramę garażową.. Obok naszego domu buduje się inny - powiedzmy tradycyjny. Facet szukając miejsca dzwoni i pyta: chyba jestem na miejscu. To taki dom z grafitową dachówką co się stawia obok takiego nowo budowanego bloku??:0 :) Przyznaję jednak, że elewacja w przypadku tego typu bryły ma kluczowe znaczenie. Dobór więc materiałów przyprawiał mnie o bóle głowy;) ..kiedyś bowiem wyglądało to tak:) : http://images47.fotosik.pl/414/a02363798dba73c2.jpg http://images40.fotosik.pl/397/7ed59555a27532db.jpg Co do wnętrz ..musicie nam dać jeszcze nad nimi popracować bo jak piętro czeka już tylko na podłogi i drzwi [nie licząc nie wykończonych również łazienek] tak parter dopiero otrzymuje gładzie o reszcie nie wspominając;) Ale obfotografuje co trzeba i zraportuje;) ..nad wykończeniówką popracujemy więc razem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.11.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Oto poglądowe rzuty PARTERU i PIĘTRA Dziękujemy:-) Bardzo fajnie i funkcjonalnie rozplanowane wnętrza. Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.11.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 widze,ze wiecej tu zalujacych swoich stromych dachow.... ja w tej chwili mieszkam w kostce,nie nazwalabym ja medernistyczna,ale komunistyczna bardziej i buduje sie zupelnie gdzie indziej takze obok takiej kostki.... w okolicy gdzie mieszkam,jest setki kostek,a nowy plan zagospodarowania przewiduje dachy strome....wiec argumenty o ujednoliceniu krajobrazu to se mozna o....potluc ciekawe jakby dali wolna reke inwestorom,ile tak naprawde ludzi zrobiloby stromy dach w moim miescie znalezienie miejsca na plaski dach graniczy z cudem,wlasciwie juz chyba wszystkie okolice sa opanowane przez nawiedzonych sielskim krajobrazem miejskich architektow Hehe, ja też do niedawna mieszkałam w połowie komunistycznej kostki. Całe życie marzyłam o poddaszu. Po przeprowadzce na swoje (poddasze) stwierdziłam - nie ma to jak komunistyczna kostka Niestety PZP zabrania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 25.11.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Przykulałam się tu z wątku o tapetach, bo jakoś nie mogłam dopatrzeć się tapet, ino okna i okna I się zastanawiam nie tyle "kto to będzie mył", ile "jak one się otwierają?" Cudny dom, kocham klocki - przynajmniej nie ma problemu z nieustawnym poddaszem ..a tak ..pamiętam;) Jak one się otwierają? ..no właśnie nie otwierają :) nie licząc jednego okna w garażu, jednego w pralni, jednego w łazience i okien balkonowych + taras;) Takie było założenie bowiem w domu zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną z rekuperatorem , a optymalnie w takim wypadku okien otwieranych nie mieć Oczywiście projekt sam w sobie zakładał sporą część stałych szkleń , myśmy natomiast zmaksymalizowali ich ilość przesuwając środki na tym zaoszczędzone na konto potrzebnych na wentylację W efekcie jednak w garażu powstał bardzo nieestetyczny element dekoracyjny;/ Postaramy się jednak część koszmarnego orurowania jeszcze schować w zabudowie k-g http://images39.fotosik.pl/409/45f7ce5860ddafc5.jpg Co do aspektu praktycznego czyli utrzymania okien w czystości ..przewiduję zakupić mniej więcej coś takiego: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900433152.jpg ..i zupełnie serio już rozglądam się za czymś mądrym bo rusztowania już z budowy znikły;P Edytowane 25 Listopada 2010 przez Mytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 25.11.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Hehe, ja też do niedawna mieszkałam w połowie komunistycznej kostki. Całe życie marzyłam o poddaszu. Po przeprowadzce na swoje (poddasze) stwierdziłam - nie ma to jak komunistyczna kostka Niestety PZP zabrania :/ ..ja ilekroć myślę o miejskich architektach ustalających PZP otwiera się mi scyzoryk w kieszeni. W 90% przypadków ich przepis na piękne architektonicznie MIASTA to skośne dachy. Kostki obok stoją ale oni mają wizje skośnie piękniejszej Polski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.11.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 to nie tylko w miastach....ja buduje na wsi...przed soba mam rzad domow - komunistycznych kostek, ale ja mam w warunkach zabudowy czerwony dach dwuspadowy .....czerwonego nie dalam - niech mnie pokoroja, ale niestety - dwuspadowy zostal i przez to mamy jeszcze dodakowe pietro...a mial byc dwupoziomowy z plaskim dachem, by moc go wykorzystywac jako taras...funkcjonalnie cos jak w hiszpanskich domach...nie wyszlo...mam terez 3 pozomy i dach dwuspadowy... kuchnia bedzi od strony poludniowej? Nie bedzie latem goraco w czasie gotowanie? Czy planujecie klime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.11.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Mytka! Ty nam tu nie dywaguj,nie zamydlaj oczu tylko zdjęć wnętrz dawaj .Szczególnie ciekawa łazienek jestem-coś czuę,że będzie co podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.11.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 ..ja ilekroć myślę o miejskich architektach ustalających PZP otwiera się mi scyzoryk w kieszeni. W 90% przypadków ich przepis na piękne architektonicznie MIASTA to skośne dachy. Kostki obok stoją ale oni mają wizje skośnie piękniejszej Polski ... Dokładnie tak jest... my przeprowadziliśmy się z klocka komunistycznego do sielskiego domku z poddaszem nie do innej miejscowości, ale na ulicę obok Różnica jest taka, że dawniej te poddasza nie były użytkowe, a teraz założenie jest takie, że są one na potrzeby mieszkających tam osób. Modernistyczna kostka jest świetna, ale poniekąd wymusza na użytkowniku obranie pewnego wystroju wnętrz. U mnie w tym przypadku lepiej sprawdza się wiejski domek. Ale biorąc pod uwagę funkcjonalność - zdecydowanie kostka. Mytka, a widzę żeś ślonzok... P.S. U mnie jest 1 nieotwierane okno. Polecam Karchera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 25.11.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 i ja dorzucę swoje ochy i achy, rewelacyjnie domek z zewnątrz wygląda a synek pierwsza klasa! Gratuluję! i podejrzałam trochę wnętrza na wnętrzach, już się nie moge doczekać jak skończycie środek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 25.11.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 super bryła Czy Wasza łazienka będzie miała ze 30m? ..rzeczywiście wygląda na ogromną ale aż tak dobrze nie jest;) Ma około 9m2. Małość drugiej łazienki [dzieci i reszty domu] musieliśmy jakoś skompensować Lubimy wannę, w mniejszej będzie tylko kabina , zatem w tej jedno i drugie;) W bardzo ogólnym zarysie ma ona wyglądać tak: http://images47.fotosik.pl/414/580322ed56776af5.jpg To jednak wizualizacja baaardzo poglądowa bo robiona na kolanie:) Płytki już się kłaść kończą i są jasno szare łącząc się z białą ścianą przy wannie i białymi sufitami. Co do samej wanny to ma być wolnostojąca ..a wyglądać będzie mniej więcej tak : http://images39.fotosik.pl/409/cfee16577b79203a.jpg Inspiracją wykończenia łazienki natomiast były płytki NordCeramu wybrane przez Edittę [jedną ze znanych forumowiczek;)] i w zarysie łazienka poniżej: http://images38.fotosik.pl/408/7c28c6b78424887d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 25.11.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 ..a! zakupione mamy już baterie do umywalek tej łazienki:)Umywalki będą dwie [nablatowe] , a baterie ścienne:)o takie:http://images49.fotosik.pl/413/1ff4bf161395fc36.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.11.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Mytka :jawdrop::jawdrop: Zaliczam się do grona zbierających szczenę z podłogi po oglądnieciu Twojej ślicznej kosteczki . Piękny dom!!!! Synuś kochaniutki . Szkoda, że ja takiego startu nie miałam za młodu Gratuluję pomysłu i takiego pozwolenia na budowę , bo u nas też kąt nachylenia od 30 stopni w górę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Mytka piękny dom, my też z tych co taki chcieli , a mają tradycyjny:D Przyciągnęła mnie łazienka szara tzn. ta inspiracja, jest bardzo podobna do mojej tzn. projektu-wizualizacji. Wanna niemal identyczna,płytki też szare łazienka zacznie mi się robić lada tydzień i moje pytanie wybrałeś już do tej wanny umywalkę i kibelek? Mi się spodobały z villeroy&boch, ale ta cena:( Ps. Synek śliczny- gratuluję! Edytowane 25 Listopada 2010 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts