Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z płaskim dachem i nutą modernizmu:) ZAPRASZAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 494
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :)

Przyłączam się do zachwytów forrumowiczów-piękny i nowoczesny dom.U mnie plan z góry zakładał-dom z dachem kąt-30-45 stopni ;(

Przybiegłam tu z wątku tapetowego.Wrzuć trochę zdjęć ze środka-bo masz się czym pochwalić :)

Pozdrawiam i ostrzegam-będę tu zaglądać ;D ;)

widze,ze wiecej tu zalujacych swoich stromych dachow....

ja w tej chwili mieszkam w kostce,nie nazwalabym ja medernistyczna,ale komunistyczna :-P bardziej i buduje sie zupelnie gdzie indziej takze obok takiej kostki....

w okolicy gdzie mieszkam,jest setki kostek,a nowy plan zagospodarowania przewiduje dachy strome....wiec argumenty o ujednoliceniu krajobrazu to se mozna o....potluc

ciekawe jakby dali wolna reke inwestorom,ile tak naprawde ludzi zrobiloby stromy dach :-?

w moim miescie znalezienie miejsca na plaski dach graniczy z cudem,wlasciwie juz chyba wszystkie okolice sa opanowane przez nawiedzonych sielskim krajobrazem miejskich architektow :mad:

Dom cudo. Czekam na wnetrza :D

wow ale fajny dom :) elewacja to moje marzenie i te okna

No to teraz życzę szybkiej przeprowadzki i radości z Miłoszka i gniazdka

Ps. Malgoś wnetrza też fajne tylko w innym watku

Ło matko z córką!!! Jaaaaaaaaakiii dooooom :jawdrop::jawdrop::jawdrop: Zarąbiasty!!!!

I cudniaste dziecię :D Gratuluję jednego i drugiego :)

Z niecierpliwością czekam na więcej i więcej i więcej :D

Piękny dom :)

O kurcza molek!!!!

musze sie wpisać bo mi wątek ucieknie.

Synuś cudny, gratuluję :D

O mamo jaki dom Bede tu czestym gosciem

Wklejaj duzo zdjec

Kolejne cudo na forum:)

Te małe i te duże oczywiście:)

Z niecierpliwością czekam na wnętrza.

Witam :)

Przyłączam się do zachwytów forrumowiczów-piękny i nowoczesny dom.U mnie plan z góry zakładał-dom z dachem kąt-30-45 stopni ;(

Przybiegłam tu z wątku tapetowego.Wrzuć trochę zdjęć ze środka-bo masz się czym pochwalić :)

Pozdrawiam i ostrzegam-będę tu zaglądać ;D ;)

Mytka,

tylko posadzenie drzewa Ci zostalo:D

Piekny Synek, piekny dom....gratulacje dla Ciebie i Zony!!

bede dalej podgladac...nam niestety tez (jak Anice) nie udalo sie przeforsowac dachu plaskiego....ani jednospadowego...eh:cool:

Maja

tez będę podglądać :D

BARDZO Wam wszystkim dziękujemy!!;) także w imieniu Miłosza:)

Przyznaję, że to niebywale [lub dosadniej cholernie:D] MIŁE czytać, że dom tak się z zewnątrz podoba:)

Kto buduje/wybudował w naszym kraju kostkę ten wie, że podczas budowy człowiek przywykł jedynie do odpowiedzi na pytania: "czy to będzie siedziba jakiejś firmy?" czy "to sklep jakiś Pan buduje?" lub "nie pozwolili Panu wybudować ze skośnym dachem? dziwne.."

Najlepszy był przedstawiciel firmy montującej u nas bramę garażową..

Obok naszego domu buduje się inny - powiedzmy tradycyjny.

Facet szukając miejsca dzwoni i pyta: chyba jestem na miejscu. To taki dom z grafitową dachówką co się stawia obok takiego nowo budowanego bloku??:0 :):):)

Przyznaję jednak, że elewacja w przypadku tego typu bryły ma kluczowe znaczenie. Dobór więc materiałów przyprawiał mnie o bóle głowy;)

..kiedyś bowiem wyglądało to tak:) :

http://images47.fotosik.pl/414/a02363798dba73c2.jpg

http://images40.fotosik.pl/397/7ed59555a27532db.jpg

Co do wnętrz ..musicie nam dać jeszcze nad nimi popracować bo jak piętro czeka już tylko na podłogi i drzwi [nie licząc nie wykończonych również łazienek] tak parter dopiero otrzymuje gładzie o reszcie nie wspominając;)

Ale obfotografuje co trzeba i zraportuje;)

..nad wykończeniówką popracujemy więc razem:P

widze,ze wiecej tu zalujacych swoich stromych dachow....

ja w tej chwili mieszkam w kostce,nie nazwalabym ja medernistyczna,ale komunistyczna :-P bardziej i buduje sie zupelnie gdzie indziej takze obok takiej kostki....

w okolicy gdzie mieszkam,jest setki kostek,a nowy plan zagospodarowania przewiduje dachy strome....wiec argumenty o ujednoliceniu krajobrazu to se mozna o....potluc

ciekawe jakby dali wolna reke inwestorom,ile tak naprawde ludzi zrobiloby stromy dach :-?

w moim miescie znalezienie miejsca na plaski dach graniczy z cudem,wlasciwie juz chyba wszystkie okolice sa opanowane przez nawiedzonych sielskim krajobrazem miejskich architektow :mad:

Hehe, ja też do niedawna mieszkałam w połowie komunistycznej kostki. Całe życie marzyłam o poddaszu. Po przeprowadzce na swoje (poddasze) stwierdziłam - nie ma to jak komunistyczna kostka :) Niestety PZP zabrania :/

Przykulałam się tu z wątku o tapetach, bo jakoś nie mogłam dopatrzeć się tapet, ino okna i okna ;) I się zastanawiam nie tyle "kto to będzie mył", ile "jak one się otwierają?"

Cudny dom, kocham klocki - przynajmniej nie ma problemu z nieustawnym poddaszem ;)

..a tak ..pamiętam;)

Jak one się otwierają?

..no właśnie nie otwierają:) :) nie licząc jednego okna w garażu, jednego w pralni, jednego w łazience i okien balkonowych + taras;)

Takie było założenie bowiem w domu zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną z rekuperatorem , a optymalnie w takim wypadku okien otwieranych nie mieć;)

Oczywiście projekt sam w sobie zakładał sporą część stałych szkleń , myśmy natomiast zmaksymalizowali ich ilość;) przesuwając środki na tym zaoszczędzone na konto potrzebnych na wentylację;)

W efekcie jednak w garażu powstał bardzo nieestetyczny element dekoracyjny;/

Postaramy się jednak część koszmarnego orurowania jeszcze schować w zabudowie k-g :)

http://images39.fotosik.pl/409/45f7ce5860ddafc5.jpg

Co do aspektu praktycznego czyli utrzymania okien w czystości ..przewiduję zakupić mniej więcej coś takiego:

http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900433152.jpg

..i zupełnie serio już rozglądam się za czymś mądrym bo rusztowania już z budowy znikły;P

Edytowane przez Mytka

Hehe, ja też do niedawna mieszkałam w połowie komunistycznej kostki. Całe życie marzyłam o poddaszu. Po przeprowadzce na swoje (poddasze) stwierdziłam - nie ma to jak komunistyczna kostka :) Niestety PZP zabrania :/

..ja ilekroć myślę o miejskich architektach ustalających PZP otwiera się mi scyzoryk w kieszeni.

W 90% przypadków ich przepis na piękne architektonicznie MIASTA to skośne dachy.

Kostki obok stoją ale oni mają wizje skośnie piękniejszej Polski ...

:D

to nie tylko w miastach....ja buduje na wsi...przed soba mam rzad domow - komunistycznych kostek, ale ja mam w warunkach zabudowy czerwony dach dwuspadowy .....czerwonego nie dalam - niech mnie pokoroja, ale niestety - dwuspadowy zostal i przez to mamy jeszcze dodakowe pietro...a mial byc dwupoziomowy z plaskim dachem, by moc go wykorzystywac jako taras...funkcjonalnie cos jak w hiszpanskich domach...nie wyszlo...mam terez 3 pozomy i dach dwuspadowy...

kuchnia bedzi od strony poludniowej? Nie bedzie latem goraco w czasie gotowanie? Czy planujecie klime?

..ja ilekroć myślę o miejskich architektach ustalających PZP otwiera się mi scyzoryk w kieszeni.

W 90% przypadków ich przepis na piękne architektonicznie MIASTA to skośne dachy.

Kostki obok stoją ale oni mają wizje skośnie piękniejszej Polski ...

Dokładnie tak jest... my przeprowadziliśmy się z klocka komunistycznego do sielskiego domku z poddaszem nie do innej miejscowości, ale na ulicę obok :)

Różnica jest taka, że dawniej te poddasza nie były użytkowe, a teraz założenie jest takie, że są one na potrzeby mieszkających tam osób.

Modernistyczna kostka jest świetna, ale poniekąd wymusza na użytkowniku obranie pewnego wystroju wnętrz. U mnie w tym przypadku lepiej sprawdza się wiejski domek. Ale biorąc pod uwagę funkcjonalność - zdecydowanie kostka.

Mytka, a widzę żeś ślonzok... :)

P.S. U mnie jest 1 nieotwierane okno. Polecam Karchera ;)

super bryła

Czy Wasza łazienka będzie miała ze 30m?

..rzeczywiście wygląda na ogromną ale aż tak dobrze nie jest;) Ma około 9m2. Małość drugiej łazienki [dzieci i reszty domu] musieliśmy jakoś skompensować;)

Lubimy wannę, w mniejszej będzie tylko kabina , zatem w tej jedno i drugie;)

W bardzo ogólnym zarysie ma ona wyglądać tak:

http://images47.fotosik.pl/414/580322ed56776af5.jpg

To jednak wizualizacja baaardzo poglądowa bo robiona na kolanie:)

Płytki już się kłaść kończą i są jasno szare łącząc się z białą ścianą przy wannie i białymi sufitami.

Co do samej wanny to ma być wolnostojąca

..a wyglądać będzie mniej więcej tak :

http://images39.fotosik.pl/409/cfee16577b79203a.jpg

Inspiracją wykończenia łazienki natomiast były płytki NordCeramu wybrane przez Edittę [jedną ze znanych forumowiczek;)] i w zarysie łazienka poniżej:

http://images38.fotosik.pl/408/7c28c6b78424887d.jpg

Mytka :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Zaliczam się do grona zbierających szczenę z podłogi po oglądnieciu Twojej ślicznej kosteczki :). Piękny dom!!!!

Synuś kochaniutki :). Szkoda, że ja takiego startu nie miałam za młodu ;)

Gratuluję pomysłu i takiego pozwolenia na budowę :D, bo u nas też kąt nachylenia od 30 stopni w górę :/

Mytka piękny dom, my też z tych co taki chcieli , a mają tradycyjny:D

Przyciągnęła mnie łazienka szara tzn. ta inspiracja, jest bardzo podobna do mojej tzn. projektu-wizualizacji. Wanna niemal identyczna,płytki też szare łazienka zacznie mi się robić lada tydzień i moje pytanie wybrałeś już do tej wanny umywalkę i kibelek? Mi się spodobały z villeroy&boch, ale ta cena:(

Ps. Synek śliczny- gratuluję!

Edytowane przez MarJel