minkapinka 26.11.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Wow, jakie wszystko ładne i TO malutkie i to większe w trakcie wykańczania Jestem fanką takiej architektury - projekt świetny, rzuty przejrzyste. Będę obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 26.11.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 (edytowane) ..bardzo Wam dziękuję Dziś zrobiłem na potrzeby forum jeszcze zdjęcia elewacji w słońcu. Na pierwszym widać jak skrajnie różna jest szarość gdy układa się na niej http://images45.fotosik.pl/418/ca9040a98d4d601e.jpg I drewno w słońcu:) ..te pionowe przebarwienia drewna powinny zniknąć po drugim olejowaniu;) jakoś inaczej wypiło tam olej;) http://images35.fotosik.pl/252/1687bac5d2bcd6e4.jpg ..okno na zdjęciu to 'kuchenne' , do jego wysokości będą sięgać jej zabudowa;) od środka wygląda ono tak:) http://images40.fotosik.pl/400/1f5ca80f5a196fc6.jpg Edytowane 26 Listopada 2010 przez Mytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ojapierdziu, jaki piękny dom. okna, elewacja, bryła. zajebioza, że się tak ordynarnie wyrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.11.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Mnie się tez takie okno w kuchni marzy Ile metrów ma salon+jadalnia+kuchnia? Z rzutów cięzko odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 26.11.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Mytka! Gratuluje! Widzę, że idziesz pałną parą. Ekstra elewacje i przeszklenia. Jak długo wam zabrało doprowadzenie do tego etapu od czasu wbicia pierwszej łopaty? Mam jeszcze milion pytań technicznych ze względu na swój projekt i niektóre rozwiązania - ale to puszczę na priv-a za jakiś czas bo zachwilę wyjeżdzam na trochę... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 26.11.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witam! Wpadłam z rewizytą. Co prawda dom nie w moim stylu, ale bardzo ciekawy i zapowiada się interesująco. Będę podglądać, bo interesuje mnie jak wykończycie wnętrza. Podoba mi się pomysł z prysznicem bez brodzika. Też chcę taki Sypialnie mnie intryguje i w ogóle cały dom, ale od środka. Czekam na kolejną relację zdjęciową. Gratuluję synka i faktycznie, żeby tradycji stało się za dość, musiałbyś chyba posadzić drzewo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 ojapierdziu, jaki piękny dom. okna, elewacja, bryła. zajebioza, że się tak ordynarnie wyrażę ..u Ciebie nie mniej atrakcyjnie!! kozaki, drewniaki, obrazy miniasto-rodzinne;) ale przede wszystkim ulubione biele, czernie , szarości! o fantastycznym Pokoju Panny Zuzzanny nie wspominając ! Przy czym to lektura na świątecznie dłuższy czas;) ale w wolnych chwilach podczytywać Cię będę! ..póki co głowa do góry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) Mnie się tez takie okno w kuchni marzy Ile metrów ma salon+jadalnia+kuchnia? Z rzutów cięzko odczytać. ..wychodzi 72m2 kuchnio/jadalnio/salonu;) 15m2 ciągu komunikacyjnego holu nie wliczając. Część miejsca zajmują jednak schody które założyłem że będą istotnym elementem domu. Są one jednak 'podwieszone' co powoduje że pomimo iż są jednobiegowe wizualnie nie zabierają sporo miejsca parterowi, pozostawiając jakąś 1/2 przestrzeni pod nimi dostępnej. ..oto ich WERSJA ROBOCZA:) http://images39.fotosik.pl/414/6b59f747c04e37e6.jpg To co teraz widać [metalowe stopnice] to element konstrukcyjny mający oparcie w ścianie i konstrukcji także w niej już schowanej. Stopnice zostaną w całości obłożone drewnem ..jakby skrzynkowo.. Początkowo chciałem by pozostały otwarte , czyli bez żadnej barierki , ale dzieeeci.. Dlatego kompromisem będą bezporęczowe szklane tafle przytwierdzone do stopnic. Końcowo ma to wyglądać trochę jak tu http://images41.fotosik.pl/414/dd199b527d80665f.jpg z tym że bez poręczy i nasze są mniej strome , myśląc o bezpiecznej starości:P Edytowane 27 Listopada 2010 przez Mytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Mytka! Gratuluje! Widzę, że idziesz pałną parą. Ekstra elewacje i przeszklenia. Jak długo wam zabrało doprowadzenie do tego etapu od czasu wbicia pierwszej łopaty? Qter Dzięki!! Wielką dziurę zaczęliśmy kopać 04.04.AD2009 http://images46.fotosik.pl/400/635db26ba1ad54e4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam! Wpadłam z rewizytą. Gratuluję synka i faktycznie, żeby tradycji stało się za dość, musiałbyś chyba posadzić drzewo. Pozdrawiam. ..a jak je posadzę to przypadkiem nie wywinę już kora? Dziękuje i witam u nas:) Podoba mi się pomysł z prysznicem bez brodzika. Też chcę taki ..co do jego odpływu to mogę polecić bardzo znośną cenową a przyzwoitą jakościowo! alternatywę do markowych odpływów liniowych: http://allegro.pl/odplyw-liniowy-prysznicowy-odwodnienie-90-cm-i1329767150.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 27.11.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) no to i ja się przywitam, dołączam gratulacje dla szczęśliwych Rodziców i posiadaczy wspaaaaaaaaaaaaaaaaaaniałego domu, Pozdrowionka :D:D Edytowane 13 Stycznia 2011 przez anev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niulka39 27.11.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Piękny z zewnątrz i pewnie w środku będzie równie cudnie.Ooooo i moje schody:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.11.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Mytka, myślę, że nie od razu trzeba wykorkować. Można po prostu wyciągnąć nogi i ........... odpoczywać A co do odpływu to jest to opcja do rozważenia. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 27.11.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 boże jak piękne. Będę podpatrywać. Czy mogę zapytać o drewno na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) dziękuję nikielback ..to drewno Okoume. Profil elewacyjny szer.145mm, gr 15mm. Edytowane 27 Listopada 2010 przez Mytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 niulka39 dziękujemy! Wasza Jaskinia już kipi pięknem;) Obok wspólnych schodów wspólnie zestawiliśmy/wiamy dąb z bielą ,czernią i szarościami - u Was wyszło to wspaniale! U nas się okaże;) Nasze schody podobnie jak podłogi będą w dębinie.. i dodam że kuchnia również ma być czarna na wysoki połysk! możliwe że w zestawieniu z dębem:D Słowem jako że Wasze wnętrza już gotowe możesz posądzić nas o plagiat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 27.11.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 anev witaj również i dziękujemy za jedno i drugie!! Justyna27 i rere79 przepraszam że gdzieś Was pominąłem:( Bardzo Wam dziękuję i będzie miło być przez Was podglądanym;) Na uwagi też liczę! Dokładnie Warmia - wyciągnąć nogi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.11.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Mytka, po prostu cudo dom. I wnetrza.Pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.11.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Mytka, piękny dom, będę zaglądać i podpatrywać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 28.11.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Dołączam do grona fanów. Bryła i elewacja są w ulubionym przeze mnie stylu. Ciekawa jestem wnętrz. Wrzucam wątek do ulubionych i będę podglądać wnętrzarskie zabiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts