Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko dla fanów KARE DESIGN

mm.olejnik

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałabym przedstawić Wam krótko moje negatywne doświadczenie z firmą 9d Sp. z o.o., sprzedającą produkty Kare Design.

Zamierzałam kupić lampę, miałam dwa typy w dwóch różnych firmach, wybrałam Kare Design.

Złożyłam zamówienie i wpłaciłam zaliczkę, bo to był warunek ściągnięcia jej przez firmę. Bardzo szybko dostaję info, że lampa jest i zostanie wysłana jak tylko przeleję resztę kwoty. Przelewam. Pani z 9d Sp. z o.o informuje mnie, że nie dopłaciłam 30 groszy i nie wyślą lampy dopóki brakująca kwota nie wpłynie na ich konto. Przelałam 30 groszy. Nastepnie okazuje się, że lampy nie ma, magazynier się pomylił. Zostanie zamówiona ale będzie prawdopodobnie w styczniu (moje zamówienie złożyłam 1 grudnia). Pani z 9d Sp. z o.o nie widzi problemu, że przez ten cały czas moje pieniądze będą na koncie firmy a ja pozostaje bez lampy i muszę odwołać zamówionego elektryka. Ta sama Pani okłamała mnie mówiąc, że magazynier się pomylił, o czym dowiaduję się później od innej osoby z tej samej firmy. Ta sama Pani nie raczy również odpowiedzieć na mojego emaila. Kolejna osoba z 9d Sp. z o.o włącza się w sprawę. Obiecuje załatwić lampę jak najszybciej i w ramach rekompensaty wysłać prezent. Dostałam nawet info, że jako, że wina leży po stronie firmy i z racji arcy-nieprofesjonalnego zachowania Pani z 9d Sp. z o.o, prezent będzie wymieniony jeśli tylko nie spełni moich oczekiwań. Poinformowałam, że nie oczekuję trafienia w mój gust ale pokazania chęci naprawienia błędu i wymazania złych doznań.

Lampa przyszła w końcu ale prezentu nigdy nie ujrzałam. Niby nic wielkiego się nie stało ale niesmak pozostał.

Ten email jest po to, żeby potencjalni klienci 9d Sp. z o.o zastanowili się dwa razy zanim złożą zamówienie. Prawda, rzeczy mają ładne ale to nie jedyna firma na rynku z ładnymi rzeczami. Żyjemy w czasach ostrej konkurencji i spośród firm z ładnymi rzeczami, wybieramy te które oferują też profesjonalną obsługę klienta. Moim zdaniem 9d Sp. z o.o do takich firm nie należy.

Dziękuję, jeśli doczytałeś do końca.

Edytowane przez DDorota

DDorota

Z tego co wiem, to niemiecka firma Kare Design nie sprzedaje swoich produktów wysyłkowo prywatnym klientom do Polski. Z ich strony www wynika, że firma ta nie ma nawet swojego autoryzowanego sklepu w Polsce. Dlatego pytam gdzie kupowałaś ich produkt i do jakiej firmy i jej pracowników tak naprawdę masz pretensje?

DDoroto, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale powinnaś od początku podać rzetelną informacje nt. sprzedawcy. Kare Design ma kilku przedstawicieli w Polsce i to, że jeden nie podołał, nie znaczy, że cała firma jest do bani...

Gabi.gg

joliska

prawdą jest, że powinnam była podać, że wszystko odbywało się przez pracowników 9d Sp. z o.o. Założyłam, że skoro firma 9d Sp. z o.o jest przedstwicielem tylko marki Kare Design, to jest to jakoby polska filia Kare Design. Mogę się mylić, nie znam oficjalnego powiązania.

Gabi.gg

joliska

jako, że słusznie wskazałyście mi nieścisłość w mojej wypowiedzi a ja nie mam 100% pewności, że 9d Sp. z o. o. to Kare Design, wprowadziłam poprawki w mojej pierwszej wypowiedzi. Dziękuję.

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

• 3 weeks później...

DDorota

Zazwyczaj Firmy postrzegamy i wyrabiamy sobie na ich temat opinie poprzez obsługujących nas Pracowników.

To Pracownicy są I kontaktem i to Oni rozmawiają z Klientem.

Mam nadzieję, że prędzej (oby) czy później, Ktoś ze wspomnianej przez Ciebie firmy tu zajrzy.

Oby to był jej Właściciel i oby wyciągnął odpowiednie wnioski.

Ja na pewno nikomu nie polecę KARE. Faktycznie mają fajne, ciekawe i inne meble ale dochodzę do wnioski, że cena mebli nie jest adekwatna do jakości. Mam tutaj na myśli np ławę-mdf lakierowany na wysoki połysk . Po pierwszym "łał" okazuje się, że nie jest ona taka idealna i im bardziej się przyglądam tym więcej widać drobnych wgnieceń na krawędziach-a to zaraz po wyciągnięciu z kartonu. W trakcie użytkowania, wychodzi delikatność mebli (przynajmniej tych lakierowanych). Aż strach pomyśleć co się z nimi stanie jak będą w domu dzieci:)

A drugi powód dla którego nie kupiłabym drugi raz tych mebli jest taki ,że:)....

Przywieźli stół, w częściach, jak się okazuje nie możliwe było skręcenie tego "przypadku" w taki sposób aby górna powierzchnia nóg stołu(bo nogi "wchodzą" w powierzchnię blatu) była idealnie dopasowana do blatu bez szpar itd. a najciekawsze jest to: na stole , była naklejka producenta KARE DESIGN, okropne brzydactwo, więc od razu postanowiłam ja oderwać, sądząc że trzeba ją odebrać bo co taka naklejka robi na takim stole. I oderwałam ostrożnie, ale nie dość ostrożnie bo z naklejką odszedł kawałek lakieru.. Mój mąż stwierdził, że chyba większej tandety nie było-nie znając ceny stołu oczywiście:) Napisaliśmy reklamacje i dostaliśmy odpowiedź, że... Naklejka jest elementem stołu i nie należy jej odrywać!!! Potem odebrałam ławę i krzesła, też z naklejkami , przeszło mi przez myśl, żeby powiedzieć, że tym razem są krzywo naklejone:) ale szybko przeszło:) Tak więc, na pewno nic od nich już nie kupię, mam poobijaną ławę, i stół z dziurą w lakierze ale i tak wole tą dziurę niż tą okropną naklejkę. A krzesła fajne i trzymają się jak na razie.

• 2 weeks później...

mm.olejnik

Każdy z nas jest w jakimś stopniu specjalistą w jakiejś dziedzinie. Dzięki dzieleniu się zdobytą dotychczas w niej wiedzą i doświadczeniem

przyczynia się do istnienia i rozbudowy tego Forum.

Moim zdaniem Forumowicze (min. efilo) właśnie tutaj (na forum) szukają odpowiedzi na swoje pytania i liczą na pomoc.

Nie wypada nas odsyłać abyśmy...sobie...sami...gdzieś...dzwonili.