Kusch 25.11.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam. W wrześniu robiłem dach, tak dobrze przypuszczacie, z mokrych desek. Do teraz trochę przesechł, ale po przymrozku deski zrobiły się strasznie mokre (różnica temperatur, wnętrze +15C na zewnątrz lekki minus). I teraz mam dylemat dawać wełnę, żeby zmniejszyć różnice temperatur i wytrącanie się pary na deskach? Boję się, że do wiosny deski mi całkowicie zgniją (już pojawił się jakiś meszek mimo impregnacji). Z drugiej strony obawiam się, że pomiędzy deską a wełną mimo pozostawienia szczeliny (4cm) wyrośnie mi jakaś forma życia. Co radzicie? Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 23.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Czekać aż deski wyschną - do lata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.12.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 ....różne dziwne formy życia tylko czekają na tą welnę... jeśli ją dasz to coś może wypełznąć spod niej i zacznie Cię gonić po poddaszu... w takim stanie lepiej poczekać do wiosny... i nie ogrzewaj poddasza bo jeszcze bardziej zawilgocisz deski... wentylacja i jeszcze raz wentylacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 06.01.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Nieco odswiezę i mam zapytanie : Zakupilem stara 1 pietrowa kamieniczkę. przed nami wiadomo teraz sporo wykonczen, kucia itp. litry wody. wiec o docieplaniu wełna oczywiste, trzeba czekac. JEdnak CO mozna robic zeby efektywnie wykorzystac czas? Mam do dyspozycji 7 pracowników i trzeba im mądrze rozdzielić zadania. Dach wymaga wymiany kilku desek co tylko jak pozwoli pogoda od razu zrobimy. Myslalem żeby oczyscic deski druciakiem od spodu i poimpregnowac. druga sprawa - procz zastoowania tej "inteligentniejszej" folii nie mam mozliwosci uzycia membrany - bo dech zrywac nie będe. Czy mozna dac cos pozytecznego na styku wełna - deski? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 06.01.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Czekać aż deski wyschną - do lata! ...i wtedy naprawdę zaimpregnować te deski (choćby tylko spryskiwaczem ciśnieniowym od spodu), bo impregnacja mokrych desek, to nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 09.01.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ... wełnę można zastąpić pianką poliuretanową paro przepuszczalną która przyklei się do wilgotnych desek i jak deski wcześniej były impregnowane to grzyb sam zniknie bo jak on niema odpowiednich warunków to sam zginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts