Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

Bardzo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa.

Zonowu przypomnieliśmy sobie, że kuchnia to faktycznie serce domu.

Wczoraj byli u nas znajomi, było pieczone ciasto i chleb prowansalski - na imieniny dostałam od R. wymarzony i także wyczekany automat do pieczenia chleba - CUDO!! - kupiony na allego, tam też kupuję mieszaki do pieczenia chleba. Dziś o 9 obudził nas zapach upieczonego chleba (automat ma opcję opóźnionego startu), to naprawdę prawdziwa rozkosz taki chlebuś na śniadanko. Polecam z całego serca :)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyznaję rację moim przedmówcom.......CUDO TA KUCHNIA!!!!!! :D :D I tak ogólnie całościowo-superowo się u Was robi......

A co do automatu do chleba, tyż takowy posiadam już od prawie dwóch lat i chociaż jakiejś firmy "bylejakiej" sprawdza się rewelacyjnie ( A tfu..przez lewe ramię) Mój był zakupiony na jakimś otwarciu "Biedronki" za całe 50 zł ( pięćdziesiąt złociszy :wink: )ze wszystkimi wewnętrznymi akcesoriami, ino instrukcja po obcemu....Rewelecyjny chlebek wychodzi z dodatkiem Maggi, lub z pieczoną cebulką, a i ten, z żytniej mąki ekologicznej mniamniusi, tylko trudno dostać...Jak masz jakieś insze przepisy to bardzo chętnie......Acha, podobno można w tym cudzie jeszcze babę drożdżową upiec ino dojść do tego nie mogę,bo ciasto na pizzę już rozpracowałam......

A zapach świeżego chlebka o poranku.....do tego kawka i na......TARAS! :D

Doskonała rzecz, ale... Wiele obecnych na rynku ma zbyt małą moc grzałek i chlebek mimo ustawienia na "ciemną skórkę" jest blady.

W maszynce możesz ustawić czas pieczenia tak, by zapach ciepłego chleba Cię obudził. W piekarniku chyba takiej opcji nie masz, a po drugie to tam wsypujesz i wlewasz ingrediencje, i zapominasz do czasu gdy ciche piiiii, piiii, piiii przypomni Ci o wyjęciu chleba z foremki. Smacznego :D

Firmę o jakości mercedesa podaję na priva. Drogi cholera. :evil:

hihi moja kuchenka a raczej piekarnik to taki ala mercedes :wink: moge nie tylko ustawic czas kiedy cos ma byc, ale tez wlozyc podac wage i co to za mieso, warzywa itp i nie martwiac sie czekac na obiad o wyznaczonej godzinie.

Ale niestety przez takie urzadzenia czlowiek gloopieje i nie wiem ile sie piecze naprzyklad schab na swieta, tylko mowie ze o 19-stej ma byc :wink:

ale dla samego chleba nie za bardzo chce mi sie piekarnik wlaczac, to moze taka maszynka bylaby lepsza hmmmm

Ma sto zapytanych osób o to jakie pieczywo lubią najbardziej, jedna podaje konkretny gatunek, a 99 odpowiada, że gorące :D

Witajcie :)

Az boję się przy specu od wypieków wypowiadać się na ów temat :D

W naszym automacie (za 180 zł) można ustawić wielkość chleba, stopień zarumienienia (gwarantuję, że wychodzi jasny, średni i ciemny :)), program na chleb jasny i ciemny, chałkę, konfitury.... trochę tego jest, więcej nie pamiętam :) Na allegro kupuję mieszanki (od 2,2 do 2,5 za 0,5 kg) i piekę. Ostatnio jak pan listonosz wyciągnął 30 kg paczkę... miał troszkę zdziwioną minę :D A te gotowe mieszanki lekko ulepszam - dodaję śliwki, morele, słonecznik itp I dzięki Mohag za podpowiedź z pomidorami i mięchem. Spróbujemy. Zostało nam jeszcze 10 kg mieszanek, więc jest na czym próbować.

Acha - w niedzielę rano obudził nas zapach chleba...ziemniaczanego (nie pytajcie z czego i dlaczego się tak nazywa - tak stało na opakowaniu :lol: Pyyyyyyychota :lol: