AgnesK 25.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bardzo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa. Zonowu przypomnieliśmy sobie, że kuchnia to faktycznie serce domu. Wczoraj byli u nas znajomi, było pieczone ciasto i chleb prowansalski - na imieniny dostałam od R. wymarzony i także wyczekany automat do pieczenia chleba - CUDO!! - kupiony na allego, tam też kupuję mieszaki do pieczenia chleba. Dziś o 9 obudził nas zapach upieczonego chleba (automat ma opcję opóźnionego startu), to naprawdę prawdziwa rozkosz taki chlebuś na śniadanko. Polecam z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 To chyba najpierw wprosze się na ten chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 25.02.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Przyznaję rację moim przedmówcom.......CUDO TA KUCHNIA!!!!!! I tak ogólnie całościowo-superowo się u Was robi...... A co do automatu do chleba, tyż takowy posiadam już od prawie dwóch lat i chociaż jakiejś firmy "bylejakiej" sprawdza się rewelacyjnie ( A tfu..przez lewe ramię) Mój był zakupiony na jakimś otwarciu "Biedronki" za całe 50 zł ( pięćdziesiąt złociszy )ze wszystkimi wewnętrznymi akcesoriami, ino instrukcja po obcemu....Rewelecyjny chlebek wychodzi z dodatkiem Maggi, lub z pieczoną cebulką, a i ten, z żytniej mąki ekologicznej mniamniusi, tylko trudno dostać...Jak masz jakieś insze przepisy to bardzo chętnie......Acha, podobno można w tym cudzie jeszcze babę drożdżową upiec ino dojść do tego nie mogę,bo ciasto na pizzę już rozpracowałam...... A zapach świeżego chlebka o poranku.....do tego kawka i na......TARAS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.02.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Z cebula jest mniam a jeszcze lepszy z cebulka i podsmazonym boczkiem.. mozna jeszcze jak ktos lubi dodac papryke w kostke, albo pomidory. Tylko pomidory po sciagnieciu skorki trzeba pokroic na cwiartki, ten wodnisty srodek wykroic i pokroic tylko to twarde w kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Chyba naprwdę musze się do Agi wybrać a potem sama zachoruję na takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Doskonała rzecz, ale... Wiele obecnych na rynku ma zbyt małą moc grzałek i chlebek mimo ustawienia na "ciemną skórkę" jest blady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 tomku, a jaka powinna byc moc takiej maszynki ? chociaz z drugiej strony ja sie zadowalam piekarnikiem, kupuje takie gotowe mieszanki chlebowe, robie mikserem w misce, wkladam do formy od keksa i do piekarnika. Wychodzi jak z maszynki sasiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 W maszynce możesz ustawić czas pieczenia tak, by zapach ciepłego chleba Cię obudził. W piekarniku chyba takiej opcji nie masz, a po drugie to tam wsypujesz i wlewasz ingrediencje, i zapominasz do czasu gdy ciche piiiii, piiii, piiii przypomni Ci o wyjęciu chleba z foremki. Smacznego Firmę o jakości mercedesa podaję na priva. Drogi cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 hihi moja kuchenka a raczej piekarnik to taki ala mercedes moge nie tylko ustawic czas kiedy cos ma byc, ale tez wlozyc podac wage i co to za mieso, warzywa itp i nie martwiac sie czekac na obiad o wyznaczonej godzinie. Ale niestety przez takie urzadzenia czlowiek gloopieje i nie wiem ile sie piecze naprzyklad schab na swieta, tylko mowie ze o 19-stej ma byc ale dla samego chleba nie za bardzo chce mi sie piekarnik wlaczac, to moze taka maszynka bylaby lepsza hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Dla mnie może być z jasna skórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ale piszecie pyszności o takim chlebku.....mniam....zjadłabym taką kromkę z samym masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ale piszecie pyszności o takim chlebku.....mniam....zjadłabym taką kromkę z samym masłem Jeszcze ciepłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ale piszecie pyszności o takim chlebku.....mniam....zjadłabym taką kromkę z samym masłem Jeszcze ciepłą no jasne że ciepłą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ale piszecie pyszności o takim chlebku.....mniam....zjadłabym taką kromkę z samym masłem Jeszcze ciepłą no jasne że ciepłą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 O rany! O czym Wy tu rozmawiacie? Ja też chcę taki! Ale mi apetytu narobiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ma sto zapytanych osób o to jakie pieczywo lubią najbardziej, jedna podaje konkretny gatunek, a 99 odpowiada, że gorące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.02.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witajcie Az boję się przy specu od wypieków wypowiadać się na ów temat W naszym automacie (za 180 zł) można ustawić wielkość chleba, stopień zarumienienia (gwarantuję, że wychodzi jasny, średni i ciemny ), program na chleb jasny i ciemny, chałkę, konfitury.... trochę tego jest, więcej nie pamiętam Na allegro kupuję mieszanki (od 2,2 do 2,5 za 0,5 kg) i piekę. Ostatnio jak pan listonosz wyciągnął 30 kg paczkę... miał troszkę zdziwioną minę A te gotowe mieszanki lekko ulepszam - dodaję śliwki, morele, słonecznik itp I dzięki Mohag za podpowiedź z pomidorami i mięchem. Spróbujemy. Zostało nam jeszcze 10 kg mieszanek, więc jest na czym próbować. Acha - w niedzielę rano obudził nas zapach chleba...ziemniaczanego (nie pytajcie z czego i dlaczego się tak nazywa - tak stało na opakowaniu Pyyyyyyychota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 O i cene ma przyzwoitą Teraz jak nic musze się wprosić w końcu kota w worku nie będę kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.